Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
09 februari 2010

French Letter Condoms: FSC-gecertificeerd veilig vrijen

Dat “moedige” klinkt niet heel hoopgevend en slaat hopelijk niet op de veiligheid, maar op het vernieuwende van de condooms. Want deze rubberen voorbehoedsmiddelen waren tot voor kort nooit erg milieuvriendelijk. Die van French Letter zijn dat wel: die dragen namelijk het FSC-keurmerk, een garantie voor hogere lonen en een betere leef- en werkomgeving voor rubbertappers in Zuid-Azië. De bossen daar worden goed beheerd, vandaar de FSC-certificatie.
Verder zijn de condooms uitgebreid getest en hebben ze het CE en BSI keurmerk voor veiligheid en een ISO certificatie. Ze bevatten geen dierlijke bestanddelen, goed nieuws dus voor veganisten.
De condooms bestaan in vier varianten. De “Stimulating Massage” bevat ribbeltjes en knopjes voor een maximale stimulatie, de “Sheer Caress” is ultra dun voor extra gevoel. De “Linger Lust” bevat een ingebouwde potentiering voor een extra lange prestatie en de “Aphrodisiac” heeft een stimulerende geur.
Helemaal nieuw zijn duurzame condooms niet. Zo bestaan er al langer condooms van het merk Hot Rubber, die eveneens claimt het “eerste eerlijke condoom” te verkopen. Deze zijn te koop op de website veiligglijden.nl.
Ook Lotika, een webshop met milieuvriendelijke fair trade artikelen, kondigt aan binnenkort een zelfde product op de markt te brengen, maar dan onder de naam Fair Love condooms. Deze zijn net als die van French Letter geproduceerd in Duitsland met fair trade rubber van FSC-gecertificeerde plantages, alleen dan in het Indiase New Ambadi.
Een pakje French Letter bevat twaalf condooms en is bij de webshop Fair21.com voor 9,95 euro te bestellen.

P+ webtip: Fair21
P+ webtip 2: French Letter Condoms
P+ webtip 3: Lotika
P+ webtip 4: Veilig glijden