Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
01 mei 2010

Cohen in P+: "Duurzaamheid ook in volgend kabinet centraal"

Een van de passages uit het interview in de nieuwe P+ van mei:"Het vorige kabinet had duurzaamheid centraal in de regeringsverklaring staan. Minister-president Balkenende is er niet echt in geslaagd om dit voor het voetlicht te brengen. Hoe doe je dat nou als minister-president. Dat je laat weten: het is mij menens."
"Ik heb daar geen ervaring mee.""Nee, dat weet ik, haha. Maar hoe zou je het moeten doen?"
"Veel naar duurzame bijeenkomsten gaan, veel van dat soort projecten zien en openen. Het er met de nodige regelmaat over hebben. Bij ons in het college was het Marijke Vos (wethouder van Milieu van Amsterdam), die daar een belangrijke aanjager in was. Ik heb het altijd met heel veel plezier met haar samen gedaan, En zij deed het heel goed. Tuurlijk, ze liep vast, zo nu en dan. Maar ja, dat hoort ook bij pionieren." "Duurzaamheid is in ieder geval iets wat in een volgend regeerakkoord weer centraal zou moeten staan."
"Wat mij betreft wel, ja. Absoluut. Wij moeten verder.""Wat vraagt u dan van het groene bedrijfsleven van Nederland?"
"Daar vooral aan meewerken. Creativiteit, ondernemerschap. Dingen verzinnen. Laten zien dat het werkt. En verkopen, Hup! Naar India ermee, naar China, naar Brazilië. Dit is waar wij in Nederland altijd goed in zijn geweest. Het is ook ontzettend leuk om het te doen.""We hebben als land nog wel een achterstandje op duurzaamheidsgebied weg te werken."
"Dan hoop ik dus echt dat de ondernemingen er de tanden in gaan zetten. Ik heb altijd gevonden dat er veel economische groeimogelijkheden in zitten. Laten we die vooral gebruiken."P+ webtip: Interview met Job Cohen