Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
28 mei 2010

Cremant de Die: biologische wijn zonder kater

De Franse wijnmakers pronken er al enkele jaren met een mousserende Brut uit Die, geen champagne maar wel een perfect alternatief voor champagne. Nicholas Hartley die de wijn uitzocht voor goodforall, is enthousiast: "Het dégorgement -het verwijderen van de oude gistcellen na de tweede gisting- vindt er nog met de hand, dus fles voor fles, plaats. Er zijn bovendien geen suikers of zwavel toegevoegd waardoor het zwavelgehalte een stuk lager ligt dan bijna alle overige mousserende wijnen, champagne incluis. Geen kater dus!"Hartley herkent in de smaak van de Cremant de Die bloemen, citrus en perzik, maar ook "een frisse geur met een appeltje in de neus, mooi droog maar met minder duidelijke zuren dan in champagne." Dat maakt het volgens de wijnkenner een uitstekend aperitief, maar ook geschikt voor tijdens de maaltijd: "Het heeft beduidend meer om het lijf dan een prosecco."
In binnen- en buitenland kreeg de wijn lovende kritieken. Zo won het de zilveren en gouden medaille op het concours van alle crémants uit Frankrijk en repten wijnrecensenten in eigen land van "heerlijk zacht" (Trouw), "erg lekker" (de Volkskrant), "aardig complex en breed" (Perswijn) en "een der beste crémants die ik ken" (Het Financieel Dagblad). Kortom: een goed begin om de zomer mee in te wijden.De fles wordt geheel in stijl verpakt in een houten schuifkist en kost € 19.95. P+ webtip: Cremant de Die

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier