Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
15 juni 2010

Huwelijksbloemen Prinses Victoria van Fair Flowers

Niet alleen de locatie in Stockholm is zorgvuldig gekozen. Prinses Victoria heeft voor de arrangementen in de kerk, waarin duizenden bloemen en planten worden verwerkt, een bewuste keuze gemaakt voor bloemen en planten die op verantwoorde, duurzame wijze zijn geproduceerd.
Via de Zweedse Koninklijke Sierteelt Stichting, hofleverancier van bloemen en planten van het Koninklijk Huis in Zweden, leveren Nederlandse FFP-kwekers hun producten voor de kerkelijke arrangementen.
+ Prachtig roze en mooi openbloeiende rozen van de nieuwe soort, gekweekt door Rozenkwekerij De Singel en passend bij de uitstraling van Victoria.
+ Feestelijke grootbloemige Phalaenopsis van Orchideeënkwekerij Opti-Flor (gesponsord door Promotieclub Orchideeëen Nederland), Agrarisch ondernemer 2010.
+ Calendiva van Zuydgeest, bekend van het merk TiSento, zullen worden verwerkt in de decoratie.
De keus voor FFP producten onderstreept de waarde voor de Zweedse samenleving van verantwoord geproduceerde consumptiegoederen. FFP-kwekers voldoen aan de strenge eisen die zijn neergelegd in de standaard van Fair Flowers Fair Plants en die een milieubewuste en sociaalverantwoorde (wereldwijde) teelt van bloemen en planten garanderen. Leuk detail: Prinses Amalia, petekind van de Zweedse kroonprinses Victoria en bruidsmeisje bij het huwelijk zal wellicht te zien zijn als draagster van een FFP-boeketje. Ze zal nu al een waardig opvolgster zijn van haar moeder Prinses Maxima die in september 2009 het eerste "koninklijke" boeket.
P+ webtip: Fair Flowers Fair Plants

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier