Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
09 juli 2010

DSM maakt bier langer houdbaar

En waren er nog wat kratjes niet op gegaan? Dan was het bier ook nog langer houdbaar zijn geweest. Het bestanddeel heet Brewers Clarex en wordt al tot grote tevredenheid in Polen toegepast. Maar ja, Polen bracht het niet tot de finale, maar mocht als oefenland dienen. En verloor toen van Spanje.Het enzym van DSM is vooral van waarde tijdens het brouwen wanneer het bier moet afkoelen om te voorkomen dat het uiteindelijk troebel wordt. Een schepje Brewers Clarex in het vocht voordat de fermentatie begint en het probleem is opgelost. Een energieverslindende fase kan worden overgeslagen.De Poolse brouwerij met ervaring met dit enzym maakt bekende lokale merken als Zamkowie en Kozackie. De reden om met het enzym te werken: deze bieren werden steeds populairder buiten Polen, maar voor export moet een biersoort zeker zes maanden op de schappen kunnen staan. Met Brewers Clarex konden de Polen maar liefst acht maanden vooruit en volgens DSM won het voetbalvocht in die periode ook nog aan smaak.P+ webtip: Brewers Clarex

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier