Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
09 september 2010

De Ruijter met gecertificeerde hagelslag

 

Duurzame teelt is voor De Ruijter belangrijk. Boeren in Ivoorkust, als land de grootste cacaoproducent ter wereld, kampen met de gevolgen van uitgeputte landbouwgrond, verouderde cacaobomen en hoge ziektedruk. Als gevolg daarvan staat de kwaliteit van cacao toenemend onder druk. De problemen leiden tot achteruitgang van de oogst en lagere opbrengsten voor de boeren, terwijl de wereldwijde vraag naar cacao stijgt.

Om de kwaliteit en duurzaamheid van de cacao te verbeteren werkt De Ruijter samen met Solidaridad, een organisatie voor internationale samenwerking. Boeren krijgen scholing in hun vakmanschap en schakelen over op duurzame teeltmethoden. Dat levert betere cacao op voor hagelslag op de Nederlandse ontbijttafel en hogere inkomsten voor de cacaoboeren in Ivoorkust. Ook investeert De Ruijter direct in twee coöperaties in Ivoorkust, zodat de productie van duurzame cacao fors toeneemt.

De Ruijter gaat het UTZ CERTIFIED-logo op zijn verpakkingen zetten. Eerder deed Douwe Egberts dat op bepaalde koffieverpakkingen. Het chocolade assortiment bevat aanvankelijk een klein deel duurzame cacao, omdat het aanbod op de wereldmarkt nog beperkt is. Door de inspanningen van De Ruijter in Ivoorkust komt daar de komende jaren snel verbetering in. Vóór 2015 bestaat alle chocolade broodbeleg van Nederlands oudste broodversierder voor 100 procent uit duurzame cacao.

P+ webtip: De Ruijter

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier