Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
22 september 2010

Wellicious: yogakleding met stijl

In Nederland is het de webwinkel watMooi die de kleding van Wellicious aan de man brengt. Eigenaar Joke Bom hoefde daar niet lang over na te denken: "Het is lastig om goede sportkleding te vinden die lekker zit en 100 procent duurzaam is. Deze lijn is niet alleen milieuvriendelijk en van de beste kwaliteit, maar zit ook nog eens comfortabel en ziet er gewoon hartstikke goed uit. Deze kleding is echt perfect."

De kleding is voor 95 procent gemaakt van biologisch gecertificeerde katoen uit Peru en voor 5 procent uit elastan. Dit wordt geproduceerd in een fabriek in Portugal. Er is bewust gekozen voor een fabriek wat dichter bij huis: "De ontwerpers zitten erg dicht op het productieproces. Van ieder topje worden eerst vier of vijf samples gemaakt totdat hij helemaal perfect zit."

Wat de kleding zo comfortabel maakt, zijn de ontwerpen zelf: "Ze zijn heel vrouwelijk, maar ook heel praktisch: in de hempjes zit een ingebouwde beha en de broeken kun je omslaan of hoog dragen. Dat is fijn voor zwangere vrouwen of om je buikje te verbergen." De combinatie elastan met katoen geeft de kleding net dat beetje extra: "Daardoor krijgt het een zijden, luxueuze glans."

Bom kwam ontwerpster Heike Schnell vorig jaar tegen op een modebeurs in Londen en was direct enthousiast over haar ontwerpen: "Heike is zelf heel fanatiek in yoga en testte toen al alles zelf. Ze had toen nog maar twee of drie ontwerpen en ik besloot haar te volgen en haar kleding op de markt te brengen zodra zij meerdere ontwerpen had."

De eerste lichting die Bom de website zette, was binnen twee weken verkocht: "Dat is heel snel voor een label dat nog helemaal niemand kent." Een volgende lading is besteld en er komen nieuwe ontwerpen bij: korte broekjes en topjes die ook geschikt zijn voor bijvoorbeeld Bikram yoga, yoga in een verwarmde ruimte. Ook in de hogere regionen slaat het aan: Gwyneth Paltrow en Claudia Schiffer zijn nu al fan zijn van het yoga-merk.

Ook met de andere duurzame mode die watMooi verkoopt, gaat het goed: vorig jaar nog kende de vier jaar oude groene webwinkel een groei van 50 procent en Bom is dit jaar door de Federatie Zakenvrouwen genomineerd voor de prestigieuze FZ Award 2010.

Prijzen van de Wellicious-lijn variëren van 34,95 euro voor een kort broekje of een rok tot 79 euro voor een truitje met lange mouwen.

P+ webtip 1: Wellicious bij WatMooi
P+ webtip 2: Wellicious

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier