Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
01 oktober 2010

Floaty: buiten schilderen bij regen en kou

Laurenssen ziet dat de duurzame eisen die aan schilders worden gesteld jammer genoeg leiden tot uitval van werkuren: "Het werken met watergedragen verf of stucwerk wordt soms verplicht voorgeschreven door woningstichtingen. Zij willen daarmee een goed visitekaartje afgeven, maar het effect is dat bedrijven beginnen achter te lopen op schema. Dat is slecht nieuws voor de branche. De verf is toch al 20 procent duurder geworden, alles is lastiger geworden. Je kunt je als bedrijf niet al te veel uitvaluren permitteren. Het probleem is zo groot dat er al de nodige oplossingen zijn bedacht om door te kunnen werken, maar geen van alle blijken in de praktijk ideaal te zijn."

De Floaty, zijn eigen opblaasbare doorwerkscherm, biedt een nieuwe vorm van bescherming. Laurenssen: "Het nadeel van de bestaande system is dat ze uit teveel onderdelen bestaan, niet flexibel in maatvoering zijn, dus niet gebruiksvriendelijk. Schilders gingen liever even in de auto zitten, dan een scherm op te zetten."

De Floaty is op te zetten door een persoon, zonder gebruik te maken van steigers. Een opgeblazen luchtpijp is zo krachtig, dat het een compleet scherm overeind kan houden. Laurenssen: "We verwachten zelfs dat we in onze branche de ziektekosten kunnen terugdringen doordat hun werknemers uit de wind staan en minder verkrampt schilderen. Je kunt een opgeblazen scherm aan de zijkanten afdichten, waardoor niet alleen de regen, maar ook de kou buiten blijft."

De verkoopleider zet niet zelf de Floaty in de markt, maar hoopt dat de steigerhandel deze taak overneemt. De Floaty is gemaakt van volledig recyclebaar PVC, een Franse vinding. Tussen de luchtpijpen hangt ook daglicht doorlatend polyester versterkt PVC. Het scherm is anti-UV gecoated voor een langere levensduur.

De vinding is in twee versies verkrijgbaar. De eerste standaard is vanaf 1900 euro verkrijgbaar. Een lichtgewicht versie gaat vanaf 600 euro over de toonbank.

P+ webtip 1: Floaty
P+ webtip 2: Recyclebaar PVC

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier