Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
01 oktober 2010

ECOpas: Plastic cards van aardappelzetmeel

De mogelijkheden van de aardappelzetmeel-passen zijn groot, stelt DCP. Bijvoorbeeld als toegangspassen voor evenementen, pasjes met inlogcodes, klantenkaarten, promotiekaarten of als legitimatiepassen. De uitstraling van de passen is identiek aan de gewone PVC-passen.

Voordelen voor het milieu
+ De aardappelzetmeel-pas is afbreekbaar zodra deze wordt gecomposteerd. De pas verteert geleidelijk tot biomassa, koolzuur en water.
+ De aardappelzetmeel-pas is gemaakt van een hernieuwbare bron die niet meer ingezet kan worden voor voeding voor de mens.
+ De ECOpassen van aardappelzetmeel worden tot creditcard formaat pasjes gegoten. Bij dit gietproces is minder energie nodig dan bij het standaard laminatie- en stansproces voor PVC pasjes.
+ Tijdens het productieproces van de ECOpas® wordt afvalmateriaal van reeds geproduceerde kaarten hergebruikt voor nieuwe ECOpassen.
+ Het drukproces van de passen vindt plaats in Groningen. Hiermee wordt de CO2-uitstoot beperkt in vergelijking met productie elders in Europa of in het Verre Oosten.
+ De ECOpassen worden door DCP gedrukt middels een milieuvriendelijk drukproces, waarbij geen water of schadelijke oplosmiddelen worden gebruikt.

DCP kan de cards leveren vanaf 6,5 eurocent per stuk, exclusief BTW.

P+ webtip: Ecopas