Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
22 november 2010

Stool: een kinderstoel om mee te rijden

In het zitvlak van het krukje maakte hij vier inkepingen waarin hij wieltjes plaatste. Draai hem om en je hebt een wagentje waar het kind in kan zitten en hij de benen van de A-vormige Stool als een stuur kan vastpakken. Met zijn benen kan hij zich een weg vooruit peddelen. Het idee is simpel en al helemaal niet nieuw (dikke kans dat je oma op een soortgelijk krukje heeft gezeten), maar Collette goot het in een nieuw jasje.
Zo zorgde hij voor degelijke materialen (geoliede massief eiken planken, met rubberen grijze wielen die geruisloos rollen en geen strepen op de vloer achterlaten) die ook nog eens heel verantwoord zijn: zijn Stools haalden het Nordic ECO SWAN-label, het officiële eco-label voor Scandinavische landen dat garandeert dat de producten aan strikte eisen zoals duurzaamheid, veiligheid en milieuvriendelijke productie voldoen.
Alleen de Stool vond Collette niet genoeg. Daarbij ontwierp hij de bijpassende Stoolesk, wederom met een dubbele functie. Zittend op hun Stool kunnen kinderen van een tot vijf jaar hem gebruiken als een bureau. Kinderen ouder dan vijf jaar en zelfs volwassenen kunnen hem ook gebruiken, maar dan als kruk.
Nog een voordeel is dat de Stoolesk aan een kant ruimte voor papier en potloden heeft. Net als de Stool is hij gemaakt van massief eiken brede planken en draagt hij het Nordic ECO SWAN-label.
Hij is er in de afmetingen 53 x 38 x 41 cm en is verkrijgbaar in de versies Natural Oak, Smoked Oak en White Oak. De afmetingen van de Stool zijn 35 x 20 x 22 cm en komt in dezelfde kleuren als de Stoolesk. Je moet wel wat neerleggen voor een generatie oud idee in een nieuw jasje: de Stool kost 119,00 euro per stuk, de Stoolesk is meer dan het dubbele: 295,00 euro. In Nederland zijn de duurzame kindermeubeltjes verkrijgbaar bij de webshop David & Luna. P+ webtip 1: Stoolesk
P+ webtip 2: Stool