Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
15 januari 2011

Apple hoeft straks niet meer aan de stekker

Terug naar Apple: Het patent bevat een transformator om de batterij van draagbare apparaten op te laden met gebruik van zonne-energie of andere energiebronnen. Er wordt ook een controller genoemd die in potentie het laadproces kan reguleren.
Volgens Patently Apple, een site die zich helemaal richt op Apple-patenten, heeft het bedrijf erg zijn best gedaan om de aanvraag niet bekend te maken. De aanvraag werd ingediend onder de naam van een ontwikkelaar en niet onder de bedrijfsnaam Apple.
Eerder werd bekend dat Apple in 2010 in totaal 563 patenten wist vast te leggen. Daarmee neemt het bedrijf de 46e plek in op de ranglijst. IBM staat bovenaan met 5896 patenten. En weer terug schakelen naar Philips: het toestel is niet alleen een zuinigheidskampioen als het om stroomgebruik gaat, de behuizing van de Econova bestaat voor 60 procent uit gerecycled aluminium. Ook de bijgeleverde voetsteun is van alu en kan ook dienen als muurbeugel om van de tv een flinke huisbioscoop aan de muur te maken. Met 42 inch oftwel 104 cm diagonaal is dat wel het gevoel dat je hebt, wanneer Dexter een nieuwe slechterik de halsslagader doorsnijdt. Ook de verpakking wasWij vonden een goedkope aanbieder in Naarden: Plasma Discounter, een onvervalste dozenschuiver, waar je vooral geen stroomvretende plasma-tv moet bestellen. De prijs is nu: 1099 euro, een discount van 27 procent op de adviesprijs.P+ webtip: Econova LED-tv van Philips