Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
28 januari 2011

Fujitsu: Computermuis als natuurproduct

Liefhebbers kunnen er zelfs een setje van maken. Vorig jaar ontwikkelde Fujitsu het eerste toetsenbord gemaakt uit herbruikbare grondstoffen door 45 procent van plastic componenten uit het toetsenbord te vervangen. Het toetsenbord KBPC PX ECO is zeer succesvol; Fujitsu schat dat door de omschakeling naar herbruikbare materialen voor dit product ongeveer 60.000 kg plastic per jaar wordt bespaard.

Met de Mouse M440 ECO wil Fujitsu nog eens laten zien dat "groene" materialen de kwaliteit, functionaliteit of prestatie van producten niet verminderen. Het ECO-model ziet eruit als een normale kunststof muis en bevat de nieuwste functionaliteiten zoals een scrollwiel en een nauwkeurigheid dankzij een 1000dpi optische sensor. De Mouse M440 ECO is comfortabeler in gebruik dan plastic modellen, omdat de BIOGRADE-laag elastischer is. De muis is geschikt voor zowel links- als rechtshandige gebruikers. 

Over het bedrijf: Fujitsu hergebruikt zoveel mogelijk van de gebruikte ruwe materialen, energie en water. Door destilleren hergebruikt Fujitsu in zijn productieprocessen tot 99 procent van het gebruikte water. Het hergebruik en de recycling van ICT-producten vindt al sinds 1988 plaats in eigen beheer in het Duitse Paderborn. Van de Fujitsu producten kan op dit moment al 98 procent hergebruikt worden. 
"Met de nieuwe 100 procent biologisch afbreekbare ECO muis zitten we ver boven de Europese milieueisen", zegt Marie-Anne Zwinkels Marketing Directeur van Fujitsu.De Mouse M440 ECO is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland voor 19 euro. 
Wij weten nog niet waar. Misschien in dezelfde store waar ook het toetsenbord verkrijgbaar is?P+ webtip: Groen toetsenbord Fujitsu