Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
01 februari 2011

Ojah en Vegetarische Slager: naar 10 miljoen vleesloze maaltijden

Het plantaardige alternatief voor vlees wordt gemaakt van duurzaam geteelde, niet-genetisch gemodificeerde soja. Binnen twee jaar introduceert Ojah ook varianten met lokaal geteelde grondstoffen, zoals zoete lupine. In tegenstelling tot bestaande vleesvervangers heeft Beeter een lange vezelstructuur. Hierdoor krijgt het een echte vleesbeet en mals, sappig mondgevoel. Uit consumententesten blijkt dat producten met Beeter niet te onderscheiden zijn van varianten met vlees. Industriële afnemers zijn lovend over de verwerkbaarheid tot bijvoorbeeld maaltijdcomponenten, sauzen, kant-en-klaar maaltijden en snacks.Een van de financiers, directeur Marius Prins van PPM Oost liet weten: "De introductie van Ojah getuigt van perfecte timing. De nieuwe consument wil niet alleen minder vlees eten maar ook voedsel dat dichtbij, in de regio, wordt geproduceerd. Het investeren in Ojah sluit daarmee naadloos aan op de activiteiten van Food Valley en de doelstellingen van het Innovatiefonds Oost Nederland. Door financiering middels risicokapitaal kan het fonds jonge en innovatieve bedrijven in de eigen regio een vliegende start geven. Ojah is in alle opzichten een gezonde financiering met zeer goede toekomstbestendige vooruitzichten."P+ webtip: P+ over nieuw voedsel 

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier