Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
12 april 2011

Dakdokters: Afgedankte hockeyvelden op bedrijfsdak

De Dakdokters gaan dus de stad uit. Nu zijn ze vooral bekend om de dakplantfeestjes die ze organiseren, wanneer bewoners een kale parkeergarage omtoveren tot een groene oase. Het worden zo "echte uitjes", zeggen de ondernemers. In Amsterdam legden ze zo al mooie projecten aan en maakten ook al flink wat meters, op panden als die van H&M. "Een paar duizend vierkante meter bij elkaar zelfs", zegt Bourdrez. Bij dit soort gelegenheden treed hij zelf steevast op in witte doktersjas. De speelse aanpak werkt.Nu ze ook buiten de stad meters willen gaan maken, zal hun aanpak wat zakelijker moeten worden. Geen enkele bedrijfsleider heeft zin in gedoe met lekkende daken, door onoordeelkundig aanpassingen.
Nu is Bourdrez zelf ook niet van de straat: hij mag ir. (TU Delft, bouwtechnologie) voor zijn naam zetten. "Uiteraard meten wij eerst de belasting door die het dak kan hebben." Bestaat niet de kans dat de hele lap oud grasveld bij een flinke storm van het dak vliegt?
Bourdrez: "We verlijmen de grasmat met het dak."En waait het gemalen olivijn ook niet weg?
Bourdrez: "Nee, dat wordt echt ingezaaid, zakt naar de onderkant van die mat, het is bijna niet meer zichtbaar. We vermalen het grover dan zand, zodat het wat zwaarder is. We kunnen ook twee lagen kunstgras aanbrengen."Bij P+ People Planet Profit van mei verschijnt een Special over 25 jaar groendaken in Nederland. De Dakdokters worden met originele en communale aanpak als een belofte voor de toekomst gezien.  P+ webtip: De Dakdokters

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier