Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
07 september 2011

Eco-luier van plastic waterflessen

De allereerste wasbare luier gemaakt van gerecyclede waterflessen is een feit: de Eco Posh. Plastic waterflessen, bamboe en biologisch katoen vormen de basis van deze pocket luier die heel zacht aanvoelt, als katoen.De Eco Posh is het nieuwste product van Kanga Care. Net als de Rumparooz pocket luiers van dit merk heeft de Eco Posh extra dubbele stiksels aan de binnenkant waardoor lekken nauwelijks nog voorkomt. Bovendien zit ook bij de Eco Posh een extreem absorberende inlegger. "Als er alleen een plasje is gedaan, hoef je alleen de inlegger te wassen. Als hij flink vol zit, dan kan de hele luier in de wasmachine", zegt Marianne Sijberden. Zijn doet de publiciteit voor de webwinkel Babybum.nl.
De hele luier met soaker is 10 lagen dik maar heeft wel een overbroekje nodig. Omdat het een verstelbare one size luier is gaat hij zeer lang mee, van pasgeborene tot zindelijke peuter. Ginger, Love, Biscuit, Bamboo en Peace zijn de zachte pastelkleuren waarin de Eco Posh beschikbaar is.
"Hij is echt zo zacht, het in ongelooflijk", zegt Sijberden. "Je moet het voor het in gebruik nemen wel even een paar keer wassen. Het is net als met handdoeken, die drogen ook niet meteen goed."Heeft ze de luier zelf getest? "Nee, mijn jongste is nu net twee jaar, dus het is niet meer nodig." Kent ze de discussie over de vraag wat het beste is voor het milieu, een wegwerpluier van biologisch afbreekbaar materiaal, of een luier die je steeds weer in de wasmachine doet, wat stroom, water en wasmiddel kost. "Ja, die ken ik", zegt ze. "Ik weet niet zo goed wat beter is. Ik heb zelf heel lui wegwerpluiers gebruikt, maar toen was dit broekje er nog niet."De Eco Posh kost 27,95 euro per stuk. Er zijn ook pakketten te koop.P+ webtip: Eco Posh luier bij Babybum