Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
18 oktober 2011

Broodfonds: ZZP'ers goedkoop verzekerd

Dure arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Daarover zuchten heel wat zzp’ers. Velen hebben zich dan ook niet verzekerd tegen langlopende ziektes, met alle gevolgen van dien. Een Broodfonds biedt uitkomst.

Vereniging Solidair bedacht het alternatief. Het Broodfonds biedt tegen een lage premie twee jaar garantie op een ziekte-uitkering.

De formule is simpel: minimaal twintig deelnemers, die elkaar enigszins kennen, storten elke maand geld op een eigen Broodfonds-rekening. Het bedrag is afhankelijk van de winst van het eigen bedrijf en het inkomen dat iemand maandelijks nodig heeft. Heb je 750 euro nodig om te overleven bij ziekte, dan stort je maandelijks 33 euro. Zit je inkomen rond de tweeduizend netto, dan stort je negentig euro per maand en daartussen zijn allerlei varianten mogelijk, afhankelijk van de afspraken die een Broodfondsgroep maakt.

Daar bovenop komt tien euro voor het administratiekantoor dat gemachtigd is geld van de rekeningen te halen. Wordt een deelnemer uit een Broodfondsgroep ziek, dan ontvangt hij van alle deelnemers een evenredig bedrag tot aan het afgesproken maandbedrag. Het administratiekantoor regelt de uitbetaling in de vorm van een schenking. Dit vanwege de fiscale regels: burgers mogen tot tweeduizend euro per jaar belastingvrij schenken.

Een vergelijking van een Broodfonds met een arbeidsongeschiktheidsverzekering levert de volgende voordelen op. Het maandelijkse bedrag dat je kwijt bent ligt bij een Broodfonds minstens de helft lager dan bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Die helft kun je weliswaar weer terugvragen via de belasting, maar de ziekte-uitkering ligt bij de Broodfondsgroepen relatief hoger. Daarnaast betaal je bij een reguliere Arbeidsongeschiktheidsverzekering inkomstenbelasting over de ontvangen uitkering. Bij een Broodfonds is de ontvangen schenking, mits die onder de tweeduizend per persoon blijft op jaarbasis, belasting vrij. Winst dus.

Een Broodfonds biedt twee keer per jaar de mogelijkheid om uit te stappen, bijvoorbeeld omdat iemand in vaste loondienst gaat, of met pensioen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering loopt meestal per vijf jaar. Wordt iemand zestig, dan is hij of zij onverzekerbaar geworden. Bij een Broodfonds kun je gerust blijven tot je AOW-leeftijd. Je inleg krijg je mee als je uitstapt, minus de schenkingen. Bij een arbeidsongeschiktheidverzekering blijft het geld bij de verzekeringsmaatschappij.
Anderzijds duurt de uitkering via een Broodfonds slechts twee jaar. Daarna valt een deelnemer terug op de Bijstand. Het is de vraag in hoeverre er na twee jaar op non-actief te hebben gestaan nog iets over is van het bedrijf en het netwerk van een zzp’er. Daarom stelde de Broodfondsmakers dit termijn. Sommige zzp’ers sluiten daarom een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering af die pas na twee jaar ingaat. Die is dan een stuk goedkoper.

Veel meer over dit Broodfonds en Vara Ombudsman Pieter Hilhorst in P+ Magazine.

Downloads

Meer info download je hier:

20-21-P49-socialcase.pdf (257 kb)
Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier