Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Pieter Schools Daily Mantra
Pieter Schools Daily Mantra
28 april 2021

DAILY MANTRA: Een onleesbare opdracht aan jezelf

De boodschappen op de circulaire T-shirts van Daily Mantra zijn niet leesbaar. Behalve wanneer de eigenaar ervan voor de spiegel gaat staan. Pieter Schols heeft er een bijzondere bedoeling mee: “Op andere shirts staan altijd dingen die voor een ander zijn bedoeld, met zendende teksten als: jij moet dit, of jij moet dat. Mijn mantra’s zijn bedoeld voor jou alleen, zoals: I am capable of change.”

Enkele voorbeelden van de mantra’s in spiegelbeeld worden gepresenteerd in een mini P+ Special. Deze digitale uitgave maakt deel uit van een reeks artikelen over circular fashion die in samenwerking met Stichting DOEN wordt gemaakt.  

Schols begon dit label na een grote persoonlijke crisis. “Ik doe daar verslag van op de website, zonder iets te verbergen. Als ik zelf over het succes van iemand lees en dat is maar de helft van het verhaal, dan word ik daar nukkig van. Zonder dit dal was dit product en deze vorm nooit ontstaan.”

Hij is pas op latere leeftijd in de circulaire fashion gerold: “Ik kom van oorsprong uit de commercie en de internationale handel. Ik heb nog bakfietsen verhandeld. Sinds een jaar of zeven ben ik ook gecertificeerd persoonlijk coach. Dan gaat het in de kern over hetzelfde als de mantra’s op mijn shirts. Dat wordt ook herkend. Ik zie heel veel mensen die aan yoga doen mijn shirts kopen. Ze zijn dan ook geen doel op zich, maar een voertuig om jouw mantra op jouw lijf te kunnen dragen.”

Waarom zijn de T-shirts van Daily Mantra circulair? Schols: “Het materiaal is vegan; biologisch katoen bedrukt met niet-dierlijke watergedragen inkten. Alles is gecertificeerd met internationale keurmerken. Ik let ook op hoe leveranciers omgaan met hun afval. Op circulair gebied wil ik ook een andere stap gaan maken, door mensen te vragen: geef me je lievelingsshirt dat versleten raakt. Dan naai ik daar patches op, opnaaistukken met ook weer woorden of mantra’s.”

Bezoek website Daily Mantra

Downloads

Meer info download je hier:

DailyMantra-Lookbook.pdf (383 kb)