Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
09 januari 2011

Ethletic sneakers: het hippe groen

Het is de eerste fairtrade sneaker met FSC-keurmerk. Het was nog een hele klus om een stel sneakers te vinden waarvan de zolen niet met fout rubber waren gemaakt. Maar Joke Bom van de website watmooi.nl is het gelukt: de hippe schoenen van het merk Ethletic hadden als eerste ter wereld dit bewijs dat het rubber uit goed beheerde bossen komt. De zolen zijn afkomstig van een fairtrade rubber plantage in Sri Lanka.

Maar dat is niet alles: het katoen voor de sneaker heeft het Max Havelaar keurmerk en er worden geen dierlijke materialen gebruikt in de productie ervan. De inwoners van het Pakistaanse dorp Sialkot zetten de schoenen in elkaar. En dat heeft nog een paar voordelen, vertelt Bom: “Doordat de sneaker wordt gemaakt van natuurlijke materialen kunnen de inwoners beter zorgen voor het milieu.” Met de inkomsten van de sneakers hebben ze ook een waterput en een waterleiding kunnen bouwen: “Zo hebben 220 mensen nu schoon drinkwater.”
Ethletic heeft op haar website naast sneakers ook slippers, elastiekjes, condooms, allerlei soorten ballen, huishoudhandschoenen en ballonnen. Alles vanzelfsprekend van duurzaam rubber.
Wees er snel bij, want de sneakers gaan hard: maat 39 is al niet meer op voorraad.
Te koop voor € 44,95.