Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Britta Hall van Balancea
Britta Hall van Balancea
05 december 2021

Balancea brengt de geur van rust in huis

Het aantal mensen dat uitvalt door een burn-out of andere psychische klachten groeit flink sinds Nederland massaal thuiswerkt, blijkt uit recente gegevens. Hierdoor zien Nederlanders het belang van hun mentale gezondheid steeds meer in. Dit merkt ook Britta Hall, een start-up ondernemer uit Hilversum. Zelf is zij al jarenlang bezig met innerlijke balans en heeft ruime ervaring met yoga en Ayurveda, de traditionele geneeswijze uit India. Onlangs lanceerde zij haar bedrijf Balancea, dat door middel van natuurlijke geuren en diepte-ontspanning bijdraagt aan innerlijke balans.

De eerste productlijn van Balancea bevat een serie van vier zogeheten aroma mists, geursprays gemaakt van alleen natuurlijke ingrediënten. Iedere geurspray bestaat uit een uitgebalanceerde mix van tenminste zes essentiële oliën van natuurlijke oorsprong, die de gebruiker via de reukzenuw energie, rust of kracht geeft. “Na afloop van mijn Ayurveda opleiding ben ik zelf aan de slag gegaan met geurige mengsels van essentiële oliën die ik gebruikte tijdens mijn yogalessen”, zegt Hall. “Mijn leerlingen reageerden daar zo positief op, dat ik het al snel iets professioneler aan wilde pakken.”

De ingrediënten van de vier verschillende geursprays hebben allemaal hun eigen werking, gericht op een specifiek dagdeel. Hierom heeft Balancea haar producten volledig in eigen beheer ontwikkeld. Het productieproces – waaronder rijpen, distilleren en extraheren – vindt plaats in Schiedam. “Het is erg belangrijk dat ik de inhoud van mijn producten zelf kan bepalen”, legt Hall uit. “Naast de effecten sta ik erop dat er uitsluitend natuurlijke ingrediënten worden gebruikt. De verschillende blends bestaan daarom volledig uit natuurlijke olie-extracten, water en alcohol.”

Ook de gevoelsmatige ondernemersstijl van de van origine Duitse Hall is typerend voor Balancea: “Ik vertrouw vooralsnog vooral op mijn intuïtie. Zolang ik dicht bij mezelf blijf, sta ik achter mijn keuzes. Zo organiseerde ik begin deze maand een release-evenement voor vrienden en familie, om te kijken hoe zij naar Balancea kijken maar vooral om met hen deze mijlpaal te vieren. In de komende jaren wil ik het bedrijf uitbreiden met meerdere producten en sessies aanbieden die balans creëren. Zolang ik mijn gevoel blijf volgen, geloof ik dat die dromen vanzelf uitkomen.”

Website Balancea