Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Bestel 'Activistische wetenschappers'
Bestel 'Activistische wetenschappers'
13 november 2022

Bestel nu: ‘Activistische wetenschappers’

Het Groene Brein vierde deze week het 10-jarig bestaan. In het jubileumboek ‘Activistische wetenschappers’ blikt het wetenschapsnetwerk terug, neemt de stand van zaken van vandaag op en schetst wat er dringend gedaan moet worden.

In het jubileumboek ‘Activistische wetenschappers’ interviewt hoofdredacteur Jan Bom van P+ negen wetenschappers (acht vrouwen!) over de opgave waar zij voor staan en wat dit persoonlijk voor hun wetenschappelijk werk betekent. En wat ze al bereikten.


De Week van de Circulaire Economie… Duurzame businessmodellen… Dutch Circular Textile Valley… Het neerzetten van het concept van sociale innovatie… Verbreding van het economieonderwijs op hogescholen… Het zijn maar enkele voorbeelden.


Noem het actiewetenschap of praktijkonderzoek


Noem het actiewetenschap, noem het praktijkonderzoek of activistische wetenschap, feit is dat Het Groene Brein het afgelopen decennium een brug sloeg tussen onderwijs en de praktijk van bedrijven en organisaties.

Het netwerk bloeit, maar staat voor gigantische uitdagingen. Hoe de biodiversiteit te herstellen? Hoe een gezonde balans te vinden tussen economie en geluk - of een goed leven in balans met de natuur? Hoe kan de nieuwe economie gekoppeld worden aan verantwoord gedrag?


"Een einde aan het groeidenken maken"

Een van de geïnterviewden is Joyeeta Gupta, mede-winnares van de Nobelprijs voor de Vrede in 2007. Zij stelt: “Activistische wetenschap is… een einde aan het groeidenken maken.” 

Het uitgebreide voorwoord is verzorgd door Antoine Heideveld, oprichter en directeur van Het Groene Brein.


Bestel nu!

Voor belangstellenden buiten deze organisatie zijn voldoende exemplaren van het jubileumboek bijgedrukt. Ze zijn voor 12,50 per stuk te bestellen, exclusief verzendkosten (4,60 euro tot 2 exemplaren). Voor grotere oplages kan een grote korting worden afgesproken. Het boek kan goed voor onderwijsdoeleinden in het hoger onderwijs worden ingezet, of aan studenten met belangstelling voor duurzaamheid worden uitgedeeld. 

Stuur een mail naar: editor@p-plus.nl o.v.v. ‘Activistische wetenschappers’ met volledige naam en adres.