Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Brasserie Ter Reede
Brasserie Ter Reede
06 maart 2012

Vlissingen gaat biologisch uit eten in verzorgingshuis

De brasserie van het verzorgingshuis Ter Reede staat open voor bezoekers van buiten. Het biologische eten is er zo goed, dat bewoners van Vlissingen er graag dineren. En nog supergoedkoop ook.

Zelfs op de maandagavond zit het zowat vol, deze Brasserie. Wie dat wil, eet deze avond als dagschotel hetzelfde als de bewoners van dit grote verzorgingstehuis. Het is een prachtig opgemaakte hutspot, met een flink stuk klapstuk. De koks gebruikten biologische aardappelen en andere ingrediënten uit eigen regio. Zo kan een dagmenu er dan uit zien: Zacht gegaarde varkenswang met Zeeuws spek, geserveerd met gekonfijte zuurkool en mosterdpuree!

De Brasserie zet er een eigen menu à la carte naast.  Het is een prachtige en fantasievolle kaart, waar je prijzen achter zou verwachten die in even verderop gelegen Domburg het dubbele of zelfs driedubbel zijn van wat Ter Reede vraagt. Minder lekker ook nog, mogen wij uit eigen ervaring melden.

Hier een voorbeeldje van de aangeboden voorgerechten. Ook de vegetariërs kunnen er dus terecht.

Tartaar van Iers rund met schuim van piccalilly,
gemarineerde olijven en kruidensalade                                   € 7,50

Carpaccio van gele biet met truffelmayonaise,
aardappelsalade en geitenkaas*                                               € 6,50

Bresaola met tapenade van tomaat,
basilicum en pecorino                                                                  € 8,75

Sashimi van tonijn met wasabi gelei,
soja en sesam                                                                               € 8,25


Wij kozen de sashimi van tonijn, die aan de randen net iets aangebakken was, van binnen nog rauw. Een heerlijk reepje saus ernaast, een garnering van fijne groenten er op. Wij herkenden er de mini-groenten van Koppert Cress in, een van de bewijzen dat het de koks menens is met biologisch. Zelfs de kleinste details niet worden vergeten.

Ruim twee jaar geleden presenteerden de koks van Ter Reede op een grote MVO manifestatie in Goes voor het eerst hun kunnen aan de ‘buitenwereld’. Daar werd toen aangekondigd dat er voortaan zoveel mogelijk biologisch en streekgebonden zou worden gekookt. Het is in Zeeland niet onopgemerkt gebleven, want niet alleen inwoners van Vlissingen weten sindsdien deze bijzondere etablissement te vinden. En dat zijn ook niet alleen de kinderen of familieleden van de senioren die hier wonen. Ook omdat het evenementenprogramma voor de bewoners heel rijk is, komen er vele gasten op de Brasserie af. Dat kan zijn voor de klassieke concerten, die oud-burgemeester van Vlissingen Jaap van der Doef organiseert, of voor de Beierse avond, wanneer het personeel zich in Duitse klederdracht hult. Brasserie Ter Reede ontvangt zo gasten uit het buitenland, Belgen met name, die een goed op de huid gebakken visje met handgesneden frites altijd goed weten te waarderen.

Het enige waar vreemden even bedacht op moeten zijn, is de tafelschikking. Heel wat inwoners van het huis stellen het op prijs aan hun ‘eigen vaste tafel’ aan te schuiven, met hun eigen clubje. Wij werden dan ook heel vriendelijk gevraagd een ander tafeltje te zoeken. Dat hadden we er graag voor over. Vooraf reserveren is overigens ook mogelijk.

Mag dit restaurant op de duurzame lijst van Iens SVP?

De website van Brasserie Ter Reede in Vlissingen
 

Downloads

Meer info download je hier:

Brasserie Ter Reede (114 kb)