Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Greenchoice neemt Qurrent over
Greenchoice neemt Qurrent over
19 augustus 2018

Qurrent en Greenchoice bundelen zich

Samen hebben ze een half miljoen klanten. Bundelen kan de groei versnellen. Dat is de reden waarom Greenchoice op 1 oktober Qurrent formeel overneemt, dat nu nog voor 100 procent eigendom is van Stichting DOEN. Directeur Anneke Sipkes is 'trots op de vernieuwende impuls die Qurrent heeft gegeven aan de energietransitie."

Sipkes: "De pioniersfase is afgerond en wij zijn blij dat door de krachtenbundeling met Greenchoice sneller en meer Nederlanders bereikt kunnen worden.”  Aan de  Autoriteit Consument en Markt, de toezichthouder op de Nederlandse energiemarkt, is toestemming gevraagd voor de overname door Greenchoice.

Uit het persbericht: "Door de krachtenbundeling kunnen de vernieuwende energie opwek- en besparingsinitiatieven van Qurrent (120.000 klanten) sneller meer Nederlanders bereiken. De missies van beide energiebedrijven sluiten naadloos op elkaar aan. Greenchoice (ruim 400.000 klanten) profiteert straks als nieuwe aandeelhouder van het pionierswerk en de innovaties van Qurrent. Samen kunnen zij efficiënter werken en meer investeren in hun groene missie. De energiebedrijven hebben samen straks meer dan een half miljoen klanten, waarmee een nog grotere vuist gemaakt kan worden voor knalgroene energie."

DOEN stelt dat Qurrent de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een toonaangevende vernieuwer op de groene energiemarkt, met onder meer  initiatieven voor het zelf lokaal opwekken en besparen van energie. De Consumentenbond heeft Qurrent vier jaar op rij uitgeroepen tot groenste energiebedrijf van Nederland. Het bedrijf is sinds vorig jaar ook sponsor van voetbaltopper Feijenoord, om via spelers en supporters veel meer zonnepanelen in Rotterdam en daarbuiten op daken te plaatsen.

Stichting DOEN, het fonds van de Goede Doelen Loterijen dat als initiatiefnemer achter Qurrent staat, wil daartoe haar gehele 100% belang verkopen aan Greenchoice. De voorgenomen overname is inmiddels voorgelegd aan de Nederlandse mededingingsautoriteit ACM. Beide partijen hebben afgesproken dat zij geen financiële details bekendmaken van de voorgenomen transactie.

Evert den Boer, algemeen directeur van Greenchoice: “De overname past in onze groeiambitie en draagt direct bij aan onze missie om de Nederlandse lokale energietransitie te versnellen. De schaalvergroting en efficiëntie die we bewerkstelligen, zorgt voor extra slagkracht en bereik. Zo kunnen we ons op de competitieve energiemarkt op lange termijn succesvol blijven inzetten en nóg meer Nederlanders groene stroom leveren en helpen energie te besparen. Samen maken we Nederland steeds groener.”

Meer over andere energieinitiatieven van stichting DOEN