Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
MVO-prestatieladder
MVO-prestatieladder
08 mei 2012

CO2- en MVO-Prestatieladder fiscaal aftrekbaar

Organisaties met een MVO-Prestatieladder of CO2-Prestatieladder kunnen in 2012 in aanmerking komen voor extra belastingaftrek. Dat meldt Agentschap NL.

De Milieulijst 2012 van MIA/Vamil biedt veel meer fiscale aftrekmogelijkheden voor bedrijven die gecertificeerd zijn of gaan worden voor milieuvriendelijke dienstverlening en productie.

De Milieulijst 2011 bood al fiscaal voordeel voor ondernemers die investeren in milieuvriendelijke productie volgens de eisen van Milieukeur en Europees Ecolabel of het verlenen van milieuvriendelijke diensten volgens de eisen van Green Key , Blauwe Vlag en 'Erkend Duurzaam' van de Bovag. Sinds 1 januari 2012 zijn daar verschillende certificaten aan toegevoegd, zoals de CO2-Prestatieladder en de MVO-prestatieladder.

Daarnaast stimuleert de Milieulijst 2012 in tegenstelling tot voorgaande jaren meerdere niveaus van milieuprestatie zoals bij Green Key. De hoogte van het fiscale voordeel op de investering is afhankelijk van de mate van duurzaamheid van het betreffende keurmerk en het niveau waarvoor uw bedrijf gecertificeerd is. De letter voor de codes geeft de hoogte van het voordeel aan.

Ook nieuw op de Milieulijst 2012 is fiscaal voordeel voor investeringen in gecertificeerde milieuvriendelijke producten volgens Europees Ecolabel, Milieukeur, Dubokeur en C2C.

De ruimere mogelijkheden op de Milieulijst 2012 roepen ook vragen op. Wat valt onder certificeringskosten? Welke kosten komen in aanmerking? Meer info is te vinden bij Agentschap NL die de MIA/Vamil regeling uitvoert.

Meer info over MIA/VAMIL bij Agentschap NL

 

Downloads

Meer info download je hier:

Fiscale aftrek voor keurmerken (PDF) (161 kb)