Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Foto jaarverslag Save the Children
Foto jaarverslag Save the Children
28 september 2015

C&A Foundation: 1 miljoen voor vluchtelingen

De C&A Foundation roept een fonds van één miljoen euro in het leven voor extra hulp aan vluchtelingen. Daarmee doorbreekt C&A de stilte binnen het bedrijfsleven over de vluchtelingenproblematiek.

De C&A Foundation breidt haar hulp aan vluchtelingen uit door lokale donatieprogramma’s in de Europese ‘C&A-landen’ te versterken. Daarmee wordt bedoeld: landen waar C&A vestigingen heeft, want de medewerkers vervullen een actieve rol in dit programma. De stichting heeft één miljoen euro beschikbaar gesteld voor zinvolle donaties aan lokale organisaties die snel hulp kunnen verlenen aan vluchtelingengezinnen.

“Europa wordt geconfronteerd met een enorme humanitaire nood, in onze directe woon- en werkomgeving. Wij willen meer doen om deze kwetsbare mensen op te vangen, een hand uitsteken om ze weer op de been te helpen en ze hun waardigheid te laten terugvinden”, zegt Leslie Johnston, Executive Director van de C&A Foundation.

Elke C&A-retailorganisatie kan voorstellen indienen voor steun aan plaatselijke organisaties die vluchtelingengezinnen helpen. De aandacht gaat daarbij vooral uit naar de landen die het meest getroffen zijn door de toestroom van vluchtelingen, zoals Duitsland, Oostenrijk, Servië, Turkije, Italië, Hongarije en Frankrijk.

“Door de jaren heen is C&A altijd al zeer begaan geweest met het welzijn van gezinnen en de maatschappij als geheel”, aldus Jeffrey Hogue, Chief Sustainability Officer C&A Global en bestuurslid van de C&A Foundation. “Wij hebben veel ervaring met steun aan lokale gemeenschappen en hebben al eerder samengewerkt met organisaties voor hulp aan vluchtelingen. Nu willen wij onze inspanningen intensiveren, omdat wij verwachten dat met de huidige migrantencrisis in Europa de behoefte aan lokale ondersteuning zal blijven toenemen, zeker nu de winter eraan komt.”

Dit initiatief vormt een aanvulling op de bestaande inspanningen van de C&A Foundation en C&A om vluchtelingen te helpen. Via een driejarig samenwerkingscontract met Save the Children bieden de C&A Foundation en C&A miljoenen euro’s steun aan moeders en kinderen in humanitaire crisissituaties. Het werk met vluchtelingen vormt een hoeksteen van dit programma. Zo is er een fonds van 500 duizend euro opgezet om Syrische vrouwen in staat te stellen vaardigheidstrainingen te volgen, zodat ze hun eigen initiatieven kunnen ontplooien om inkomen te genereren. Ook wordt een project op Sicilië gesteund met 200 duizend euro om kindvriendelijke ruimtes te creëren waar kinderen kunnen spelen, met elkaar in contact kunnen komen en zich na alle traumatische ervaringen weer enigszins normaal kunnen voelen. In Servië heeft Save the Children een startsubsidie van 50 duizend euro van de C&A Foundation gekregen om vluchtelingen op weg naar Noord-Europa snel te kunnen helpen.

Bovendien heeft de C&A Foundation 100 duizend euro geschonken aan de actie Wir Helfen van de stichting Ein Herz für Kinder, opgezet door de Duitse uitgeverij Axel-Springer. In de loop van de jaren heeft de C&A Foundation met haar jaarlijkse schenkingsprogramma vele lokale organisaties voor vluchtelingenhulp gesteund.

De C&A Foundation en C&A zijn ervan overtuigd dat het nodig is de handen ineen te slaan om de vluchtelingencrisis het hoofd te bieden. Via partners en retailbedrijven willen zij de lokale samenleving blijven steunen.

Meer informatie over dit C&A-programma

 

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier