Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Marjan Minnesma
Marjan Minnesma
24 oktober 2015

Marjan Minnesma loopt naar klimaattop Parijs

Marjan Minnesma van Urgenda gaat 512 kilometer naar Parijs lopen, naar de klimaattop van de VN begin december. Elke dag praat ze met een gast, op de eerste etappe op 1 november met Willem Lageweg van MVO Nederland.

Iedereen is uitgenodigd met deze ‘Climate Miles’ mee te lopen, de hele route, of een enkele etappe. De weg is zo gekozen dat er altijd in de buurt van een treinstation wordt overnacht.

Zondag 1 november verzamelt Urgenda om 12.00 uur op de Neude in Utrecht voor de start van The Climate Miles om 13.00uur.

Dagelijks is om 23.00 uur op NPO 2 TV Mijlpalen voor Parijs te zien met wisselende presentatoren.

Elke dag laat Minnesma een Milestone achter met een boodschap en wandelt er een speciale gast mee. Nu al zijn de namen bekend van Katja Schuurman, cabaretier Pieter Derks, Herman Wijffels, Joos Ockels, DJ Gregor Salto, Jamai Loman, CEO's, studenten en professoren. Het zijn geen enorme afstanden die per dag worden afgelegd, wisselend van 15 tot 29 kilometer, meestal rond de 20. Op ztaerdag 28  november arriveert Minnesma vanuit Goussainville op haar bestemming Parijs. Op die dag  loopt onder andere André Kuipers mee.

Hier de meest recente lijst van wandelaars.

En dit is de route, inclusief overnachtingen