Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
DJ100~2014
DJ100~2014
14 november 2014

100 nieuwe duurzame jongeren in DJ100

Een complete nieuwe lijst met 100 namen van jonge mensen die van duurzaamheid hun leven maken. Inclusief Chokri Mousaoui van Eternal Sun, die al internationaal succes boekt.

Het is het tweede jaar dat deze lijst verschijnt. Er staat niet 1 naam van vorig jaar op. Ook is er geen rangorde, geen nummer 1 of 45 of 96. Het werkveld is zeer breed, van zelfstandige ondernemers tot medewerkers van grote bedrijven, van aandachtsvelden die variëren van duurzaam eten tot het succesvol ontwikkelen van meetapparatuur om de opbrengst van zonnepanelen te optimaliseren.

De 31-jarige Chokri Mousaoui is als founder en CEO van Eternal Sun een van de meest succesvolle pioniers op deze lijst. Na de TU Delft richtte hij samen met Stefan Roest Eternal Sun op, dat sinds 2011 innovatieve zonnesimulatiesystemen maakt om de kwaliteit en de prestaties van zonnepanelen te testen. Gelijk na de oprichting boekte het bedrijf al een flinke omzet. Inmiddels heeft Eternal Sun klanten verspreid over de hele wereld, onder andere in Amerika, het Midden-Oosten en Azië. Daarnaast heeft Eternal Sun diverse internationale ondernemingsprijzen in de wacht gesleept, waaronder de Global Cleantech Award in Silicon Valley in november 2013.

Zonnepanelen worden blootgesteld aan zware omstandigheden, waaronder temperatuurschommelingen, thermische cycli, UV straling, luchtvochtigheid, vervuiling en hoge elektrische belastingen. Het is belangrijk om te weten wat het effect is van deze zware omstandigheden op de prestaties en de betrouwbaarheid van zonnepanelen. De zonnesimulatiesystemen van Eternal Sun worden wereldwijd gebruikt door onderzoeksinstituten en universiteiten om innovatie te bevorderen op het gebied van duurzame en betrouwbare zonneceltechnologie. Ook zonnepaneelfabrikanten gebruiken de testsystemen aan het eind van de productielijn om de kwaliteit van hun zonnepanelen te monitoren. Jaarlijks wordt er 55 gigawatt aan zonnepanelen geproduceerd, en groeit de productie met 10 procent. Het International Energy Agency heeft recent becijferd dat solar de grootste elektriciteitsbron zal zijn in 2050.

De Jury van de DJ100 stelt: “Chokri is in staat geweest om een succesvolle start-up op te zetten in de maakindustrie, wat een grote impact weet te maken in kwaliteitsbeoordeling van zonnepanelen wereldwijd.”

Alle 100 van de DJ100

Website Eternal Sun
 

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier