Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Nepal
Nepal
09 mei 2015

DSM belooft Nepal vitamines en geld

DSM stort 50.000 dollar op het nummer van het World Food Programme van de VN, als ook burgers en andere bedrijven dat doen. Ook stuurt het via het World Food Programme eigen vitamines en mineralen.

In een arm land als Nepal dreigen enkele weken na de aardbeving infectieziekten als cholera. Voor zo ver er al riolering is, raakt het drinkwater besmet met uitwerpselen. Het wordt zaak de bevolking zo weerbaar mogelijk te houden.

Wat zou een betere gift zijn: de 50.000 euro die DSM op het nummer van de gezamenlijke hulpacties stort, of de greep uit de eigen medicijnkast?

Hoe dan ook, CEO Feike Sijbesma van DSM is geraakt door de situatie en roept ook andere CEO's op om ook hulp te bieden.

Tegen BNR (Business News Radio) zei hij deze week: “Het is een enorme ramp: vele duizenden doden en miljoenen mensen in hongersnood, vele miljoenen mensen ontheemd. Stel dat je zelf daar zou wonen of dat zo’n grote ramp hier was gebeurd en je bent vader of moeder van een gezin, wat wil je dan? Hulp."

DSM roept ook haar eigen medewerkers ‘en zelfs ook aandeelhouders’ op om geld te storten voor de ramp in Nepal. Sijbesma voegde daar aan toe: “Ook geven we producten die rijk zijn aan vitaminen en mineralen via het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties en leveren we kennis van voeding: hoe je snel nutriciënten tot je kan nemen.”

Donaties aan de World Food Programme beginnen met een minimum bedrag van 40 euro.