Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Leonardo di Caprio
Leonardo di Caprio
18 september 2016

Nieuwe P+: alles over IMVO en Leonardo DiCaprio

Lezers van de nieuwe P+ zijn compleet op de hoogte van de resultaten van het internationale MVO-beleid, IMVO. Maar nemen ook een duik in de 20 grootste ontwikkelingen op MVO-gebied in de afgelopen 10 jaar. En krijgen een bio over het beste jaar in het leven van de acteur/activist Leonardo DiCaprio.

Dit is wat de abonnees van P+ Magazine deze week in de bus kregen.

Samen innoveren

Wat gebeurde er toen bedrijven op initiatief van TenCate Grass samen een product ontwikkelden, dat een maatschappelijk probleem oplost?

 

Google Personeelsbijbel

Kunnen we iets leren van Laszlo Bock, die voor Google 20 duizend nieuwe medewerkers zocht, selecteerde en motiveerde boven zichzelf uit te stijgen?

 

Leonardo DiCaprio

Het is het jaar van DiCaprio, met een Oscar, een toespraak voor de VN en een veiling met miljoenen voor zijn natuur- en milieu-organisatie.

 

Greentom

Hoe een Nederlandse startup met een bekroond design kinderwagen de Chinese markt op gaat waar een-kinder-politiek is afgelopen.

 

Hulp en handel werkt!

Minister Lilianne Ploumen en directeur Maria van der Heijden van MVO Nederland bekijken samen de resultaten van het tot nu toe gevoerde internationale MVO-beleid, na ondertekening van het textielconvenant.

 

Leer uit Ethiopië

Wat staat er in het dagboek van Frans Tilstra, die een coalitie tot stand bracht tussen de Nederlandse leerverwerkende industrie en leerlooiers in Ethiopië met prachthuiden?

 

Klimaatneutrale koffie

Waarom leverde de cross-sectorale samenwerking die leidde tot klimaatneutrale koffie in de supermarkt zo’n fantastische Thesis op?

 

10 jaar MVO-Wetenschap

Tien jaar geleden brachten wetenschappers vooral in kaart wat bedrijven aan duurzaamheid doen. Vandaag is de onderzoeksvraag hoe bereikte MVO-activiteiten verder verbeterd kunnen worden.

 

Keuzes maken

Marjolein Baghuis over duurzaamheidsverslagen, de pijn van het keuze maken en de kunst van het weglaten.

 

+ Columnisten

Per Nederlander 540 euro subsidie voor fossiel: Marleen Janssen Groesbeek

Weg van de eenzaamheid: Marcel Schuttelaar

Abonneer op P+ People Planet Profit