Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Li-ion
Li-ion
16 maart 2015

Elektrische auto naar 965 kilometer

Stofzuigermerk Dyson steekt 14,2 miljoen euro in de nieuwe Li-ion technologie van batterijmaker Sakti3. Met cellen van dit bedrijf kunnen elektrische auto’s een afstand van 965 kilometer rijden.

De verdubbeling wordt gerealiseerd door gebruik te maken van solide lithiumelektroden. Normaliter bezitten batterijen een vloeibaar mengsel chemicaliën. Sakti3 beweert dat zijn batterij daardoor 1000 watturen per liter kan opslaan, in plaats van de 620 die nu gebruikelijk is.

Met deze investering sloot Dyson een overeenkomst waarin het bedrijf het recht krijgt om de batterij te commercialiseren. Sakti3 komt voor uit de universiteit van Michigan, USA.

De accumaker belooft dat zijn uitvinding twee keer zolang als gebruikelijke batterijen meegaat, en gebruikt kan worden in tablets, auto's en robots. Ook energiebronnen als zonnepanelen en windmolens zouden de accu's kunnen gebruiken om energie in op te slaan.

Ook zou de Li-ion batterij goedkoper zijn om te produceren en milieuvriendelijker zijn dan de huidige batterijen. Daarnaast zouden de nieuwe accu's in tegenstelling tot huidige batterijen niet explosief zijn.

Website Sakti3