Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
ehbo
ehbo
24 november 2013

Koop dan een sociale EHBO-doos

Je hebt gewone bedrijfsverbanddozen en sociale dozen voor Eerste Hulp Bij Ongelukken. Het verschil: de laatste versie wordt verzameld en verpakt door mensen in sociale bedrijven.

Als het dan toch in elk bedrijf verplicht is om een EHBO-doos te hebben, is dit een mooie MVO-tip. De ‘BesteEHBOdoos’ is in 2011 ontstaan uit een initiatief van een aantal sociale werkplaatsen om een nieuwe werksoort te ontwikkelen.

Initiatiefnemer Bob Kolsteeg laat weten: “Wij werken daarvoor volledig samen met de sociale werkplaatsen en dus mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het inpakken van de verbanddozen, de levering, logistiek en de controles worden door hen uitgevoerd. Materialen die na een controle retour komen worden geschonken aan goede doelen. Onze EHBO-doos is gemaakt van gerecycled plastic en de moduledoosjes van FSC karton. We gebruiken trouwens zo weinig mogelijk papier.”

De sociale werkvoorziening heeft nu 7 mensen op dit project zitten. Dit aantal gaat in de toekomst verder toenemen, verwacht Kolsteeg.”Juist in deze periode waarbij er sterk bezuinigd moet worden bij de sociale werkvoorziening en het niet eenvoudig is om mensen te detacheren. Daarnaast zijn veel bedrijven op zoek naar een invulling voor MVO en Social Return.”

Kortom: op deze manier gaat de veiligheid van medewerkers hand in hand met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Social Return.

Website van de Beste EHBO-doos