Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
lichtere vliegtuigstoel
lichtere vliegtuigstoel
30 maart 2013

Lichtere vliegtuigstoelen bij Easyjet

 

EasyJet introduceert speciale stoelen in 14 nieuwe vliegtuigen, die 26 procent lichter zijn. Ook de trolleys voor de maaltijden en de tax-free goederen worden in alle 214 vliegtuigen tukken lichter. Het scheelt kerosine.

 Vanaf april worden de nieuwe lichtgewicht trolleys op alle 214 vliegtuigen van easyJet in gebruik genomen.

De luchtvaartmaatschappij introduceert bovendien lichtgewicht stoelen in veertien nieuwe vliegtuigen, die vanaf april in gebruik genomen worden. De stoelen zijn bijna 600 kilogram lichter per vliegtuig dan de huidige stoelen en zelfs de veiligheidsgordels zijn lichter.

Recaro, een wereldwijde leverancier van vliegtuigstoelen, is verantwoordelijk voor het design en de productie. Bij het ergonomische ontwerp is gebruik gemaakt van verschillende soorten schuim om passagiers optimaal comfort te bieden. Voor een ontspannen zithouding is de rugleuning in een hoek van 15 graden te plaatsen. Daarbij zorgt het slankere design van de rugleuning voor meer ruimte.

Carolyn McCall, CEO van easyJet, vertelt: "Naast de brandstofbesparing geloven wij dat onze passagiers door het ergonomische ontwerp van de stoelen een duidelijk verschil zullen merken in zitcomfort en ruimte."

De jaarlijkse brandstofkosten van easyJet zijn ongeveer 1,2 miljard pond. Door de introductie van de nieuwe stoelen, zogenaamde sharklets (vleugelvinnen) en de lichtgewicht trolleys kan de luchtvaartmaatschappij jaarlijks bijna 2,7 miljoen pond besparen.

De maker van de lichte vliegtuigstoelen