Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Vergroen kassen
Vergroen kassen
27 april 2012

Floriade: spelen in de perfecte kas

Tijdens de Floriade in Venlo kunnen bezoekers met een interactieve game leren wat er allemaal nodig is om een perfecte kas tot stand te laten komen. Daarnaast kunnen ze beleven hoe het er in zo'n kas aan toe gaat.

De afdeling Glastuinbouw van de Universiteit Wageningen presenteert op de Floriade in samenwerking met onderzoeksinstelling TNO het spel 'My Cool Greenhouse', dat gespeeld kan worden op een speciale touch table. Het spel werd speciaal ontwikkeld voor de wereldtuinbouwtentoonstelling in Venlo.

De game moet spelers inzicht geven in alle factoren die van belang zijn bij het bouwen en onderhouden van een duurzame kas. Geïnteresseerden die het spel willen spelen maar niet afreizen naar de Floriade kunnen de game ook online spelen op coolgreenhouse.sense-studios.nl.

De perfecte kas is een verlengstuk van de 100% Efficiency-kas die onder andere door de Universiteit Wageningen en TNO is opgezet in het Huis van de Smaak. Daarmee willen diverse partijen hun nieuwe innovaties op het gebied van het verminderen van CO2-uitstoot, de groei van gewassen, het besparen van water en de toename van kennis en integratie aan bezoekers tonen. Naast de al genoemde partijen hebben onder andere Pentair Haffmans, Grodan, Vostermans, Water IQ Hellebrekers en Hoogendoorn Electro Limburg met innovaties bijgedragen aan de kas.

De game zou op dit internetadres speelbaar moeten zijn.
 

Tekst Nick Kivits