Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Foodie Bag
Foodie Bag
11 april 2012

Vergeet de Doggy Bag. Het wordt Foodie Bag

Met de naam Doggy Bag zal het nooit wat worden in Nederland. Maar de oplossing is er al. Op 20 april wordt de Foodie Bag onthuld.

Waarom schamen wij ons om een Doggy Bag te vragen, stelden we als vraag op Twitter. Followers van P+ hadden daar wel een antwoord op. Monique Messelink van de ASN Bank twitterde terug dat de naam niet goed was. Wij nemen dat eten in een restaurant helemaal niet mee voor de hond, voegde Maria Genova hier aan toe. Slechte naam dus, dat vonden andere twitteraars ook. Ze kwamen met tal van suggesties. Wij noteerden: Prakjes Zak, BewaarBox, Collectors Bag en Souvenir Set. Dank voor dit alles Niels Willems. Duurzame Doos, voegde Lars Moratis er nog aan toe, van de MVO Nederland Academie.

Maar grote uitvindingen worden altijd tegelijkertijd gedaan. Blijkt er ook een ontwerpwedstrijd te zijn geweest die een FoodieBag heeft opgeleverd. Gaat op 20 april gepresenteerd worden, maar het ontwerp staat al op internet. De winnende doos is bedacht door het ontwerpbureau VerdraaidGoed! en gaat in première, op de We Beat The Mountain Day. Klanten voor het ontwerp zijn er ook al. Cateraar Gastmaal en deTafel gaan de kartonnen doos aan gasten aanbieden, die resten van de maaltijd graag mee naar huis nemen.

De Foodie Bag van industrieel ontwerpster Lisanne Addink-Dölle van VerdraaidGoed!won de competitie met een doos die opviel door ‘zijn stijlvolle eenvoud’. Heel subtiel is het idee om bij een maaltijd een oude kromgebogen theelepel te geven, met daarop het woord ‘FoodieBag’ gegraveerd. Bij die schotels die je als restaurantbezoeker niet op kan, schuif je gewoon de lepel om het bord heen. Dan hoef je niet eens meer te vragen of de rest mee naar huis mag, iets waar wij ons in Nederland verschrikkelijk voor generen. Zo zijn we namelijk niet opgevoed. Bordjes moet je leeg eten, hebben we van jongs af aan ingeprent gekregen.

Vanaf 20 april kunnen restaurants het ontwerp kopen in de webshop van VerdraaidGoed!.