Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Asito app GIVO
Asito app GIVO
04 september 2019

Unieke deelapp GIVO wint sociale innovatieprijs Asito

Op Duurzame Dinsdag ging de sociale innovatieprijs naar de app GIVO, die het mogelijk gaat maken dat mensen elkaar met gesloten beurzen hulp bieden. P+ beschreef hoe deze app eerder dit jaar als winnaar uit de bus kwam op de Hackaton in Groningen. De ontwikkelaars Jan Jonker, Dré Kampfraath en Michiel Heij kregen de prijs uit handen van Leonore Nieuwmeijer, specialist inclusiviteit bij Asito. Het schoonmaakbedrijf heeft de Sociale Innovatieprijs op Duurzame Dinsdag geadopteerd.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven feliciteerde hoogleraar Jan Jonker. Die op zijn beurt reageerde: "We zijn blij met de erkenning van Asito van het belang van sociale waarde in een economie waar iedereen aan mag deelnemen. Socialtec is hier sinds april bij betrokken en deze prijs is dan ook heel belangrijk om onszelf zichtbaar te maken als initiatief."

GIVO is een app waarmee mensen elkaar direct kunnen betalen met tijd, energie, afval of mobiliteit zonder het eerst om te zetten in geld. De app leidt tot inclusie, duurzaamheid en een nieuwe op elkaar betrokken economie. Michiel Heij van ontwikkelaar Socialtec “GIVO kent de verleiding van datingapp Tinder. Door te browsen in je directe omgeving en lokaliteit voorop te stellen worden mensen in contact gebracht met hun buurt. Talenten worden naar boven gehaald en uitwisselbaar gemaakt.”

Volgens Leonore Nieuwmeijer van Asito wordt de samenleving te kapitalistisch. “GIVO laat zien dat het draait om maatschappelijke waarde, maatschappelijke betrokkenheid. Niet alles hoeft een geldelijke waarde te hebben. Met GIVO wordt een waarde gegeven aan het talent van iemand. Hier is steeds vaker behoefte aan, ik heb er dan ook vertrouwen in dat dit een groot succes wordt.”

Op Duurzame Dinsdag werden in totaal 6 prijzen uitgedeeld.

Gratis download P+ Special over de manier waarop de app GIVO tot leven kwam.