Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Gezond weer op
Gezond weer op
06 december 2020

Nieuwste P+ Marktboek: Gezond weer op!

People, oftewel: gezonde mensen. Planet, oftewel: gezonde wereld. Profit, oftewel: gezonde economie. Meer dan ooit verlangen we naar ruimte, groen en gezondheid. Dat is het centrale thema in het nieuwe marktboek van P+, dat deze week wordt verzonden. Dubbeldik, om CO2-uitstoot door vervoerskilometers uit te sparen. Bovendien is ook dit nummer weer CO2-neutraal gedrukt. Met verhalen, analyses en onderzoeken die onze duurzame toekomst verkennen. Abonneer nu! Er is een kleine voorraad extra nummers gedrukt, die wij kunnen nazenden.

Dit zijn de verhalen onder het thema: gezonde mensen

+ Van spek naar bonen, hoe alle initiatieven om tot een eiwittransitie te komen onder 1 beleidsdoel kunnen passen: 60 procent plantaardige eiwitten en 40 procent dierlijke eiwitten in 2030.

+ Het verhaal dat de wereld overging. Hoe de ‘Straatboer’ met 1 kilometer eetbaar bedrijfshek een wens realiseerde, waar tal van organisaties al jaren over praten: het vergroenen van grijze bedrijventerreinen.

+ Zijn vegetarische worstjes eigenlijk wel lekker? Worstmaker Samuel Levi vindt van dit en maakte een fiftyfifty knakworst, die inderdaad fantastisch smaakt.

+ Wat kunnen supermarkten doen om hun klanten te verlokken met vega-producten? Onderzoeksbureau Questionmark maakte een kritisch rondje door drie grote supermarkten.

Dit zijn de verhalen onder het thema: gezonde wereld

+ Soja heeft van alle bonen de meeste eiwitten. Het portret van een bioboerin die daarom Nedersoja verbouwt: Edamame-boontjes, die zij moet exporteren naar Duitsland.

+ Kunstenaars onderzoeken de wereld op eigen wijze. Het portret van een artist-in-residence die op de Wageningen University de discussie aangaat met landbouwwetenschappers. 

+ Mede door de coronacrisis is de rol van de overheid weer leidend. Wat heeft dit voor gevolgen voor duurzaam ondernemen?

+ Al vele jaren groeien Afrikaanse landen te langzaam door de enorme informele economie. Door het diplomeren van deze werkkrachten schiet de groei ineens omhoog.

+ De coronacrisis ontneemt ons het zicht op de wereld. Wat waren de sociale gevolgen van Covid-19-crisis wereldwijd?

Dit zijn de verhalen onder het thema: gezonde winst

+ Winst gaat niet alleen over geld, maar ook over waarden. Dat blijkt glashelder uit een doordachte opzet voor het opzetten van lonend stakeholderengagement.

+ Bij grote infraprojecten in opkomende landen kijken grote financiers niet naar werknemersrechten. 

+ Uit onderzoek blijkt: banken in opkomende landen hebben aan vrouwen de beste investering.

+ De eerste lichting CO2-accountants is afgestuurd: wat ontdekten zij bij de bedrijven die zij onderzochten?

+ Het ministerie van Financiën werkt de circulaire economie tegen door dubbel btw te heffen op hergebruik van grondstoffen.

Abonneer nu en ontvang dit Marktboek van P+ nog voor de Kerst.