Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Batu Kombucha met hop
Batu Kombucha met hop
06 oktober 2021

Bierbrouwer Gulpener maakt beste Kombucha

Een bierbrouwer die met een pas ontwikkelde Kombucha een gouden prijs voor de beste limonade wint. Dat heeft Gulpener voor elkaar gekregen die deze week met de smaken Ginger & Lemon en Lime & Mint de eerste prijs won op The Aurora International Taste Challenge 2021 die dit jaar in Stellenbosch, Zuid-Afrika is gehouden. Gulpener is er maar wat blij mee: 'Goud krijgen temidden van vele kombucha merken uit de hele wereld, en dan te bedenken dat BATU géén suiker bevat, hoe tof is dat?!'

Hoe mooi ook is de voorgeschiedenis. Duurzaamheidskampioen Gulpener Bierbrouwerij ging niet mee in de strijd tussen de grote bierbrouwerijen om het marktaandeel 0.0 bier. In plaats daarvan introduceerde het een nieuwe productlijn met limonade: Kombucha, gemaakt van gefermenteerde thee. De naam van deze suikerloze frisdrank: Batu. In de smaak met passion fruit is wel hop verwerkt, een onvermijdelijk bestanddeel bij het brouwen van bier. Dat ging de jury in Zuid-Afrika blijkbaar iets te ver.

Het laatste productnieuwtje van Gulpener: toen koningin Máxima dit jaar te gast was in Gulpen, stelde zij tijdens haar bezoek in twee uur een eigen biertje samen. Na een gistingsperiode van 30 dagen zal het binnenkort gereed zijn. “Met maximale hop”, verklapte directeur Rutten deze week op de Nyenrode Business Universiteit. 

Een recept voor scroppino met Batu Kombucha met hop