Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Hero fairtrade vruchtsap
Hero fairtrade vruchtsap
10 april 2014

Hero presenteert fairtrade fruitsap

Faitrade begint op te schalen. Hero gaat fruitsappen maken van Fairtrade gecertificeerde ingrediënten. Daarmee is de producent de eerste A-merkproducent van vruchtensappen, gecertificeerd door Max Havelaar.

Hero geeft zichzelf hiermee een mooi verjaardagsgeschenk: het bedrijf begon in 1914, nu precies 100 jaar geleden. Als de prinsesjes net zo tevreden zijn als het smaakpanel over de ijsjes van Hero, zit het predikaat Koninklijk er ook nog aan te komen. Dat zou dan het eerste Koninklijke Fair Trade product zijn...

De mango’s van Hero's Fairtrade-sappen zijn afkomstig van telers die dankzij Fairtrade een eerlijke prijs voor hun producten ontvangen.

De langhoudbare Fairtrade-sappen zijn te verkrijgen in de smaken: sinaasappel, appel, multifruit en bosfruit. Op de laatste smaak na zijn ze verkrijgbaar  in een 1 liter fles met draaidop. Ook zijn de sappen er in petflesjes van 330 milliliter.

Volgens Hero is de verpakking volledig recyclebaar en bestaat het karton uit bomen van FSC-gecertificeerde bossen.

De sinaasappels van de Hero-sappen komen van een coöperatie uit de regio São Paolo in Brazilië, de mango’s zijn afkomstig van honderd samenwerkende Indiase telers.

Van der Valk Exclusief hotels is één van de eerste afnemers van de sappen.

Hero stelt dat de introductie van de Fairtrade-sappen deel uitmaakt van de nieuwe visie van het bedrijf. Het toezicht houden op het productieproces maakt hier een belangrijk onderdeel van uit.

Multifruit Fair Trade van Hero

 

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier