Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Kleuren vlag van Peru
Kleuren vlag van Peru
08 februari 2019

Oude Peruaanse plantages worden boslandsystemen

Nog meer goed nieuws uit Peru. Een investeringsfonds van IDH gaat daar bijna 9.000 hectare gedegradeerd land herbebossen tot productieve boslandbouwsystemen. De vier betrokken koffiecoöperaties hopen zo tot een reductie van CO2-uitstoot van 13 duizend ton te komen. Ook de levensomstandigheden van 2.400 koffieboeren zullen naar verwachting verbeteren. Het investeringsfonds heet het Land Degradation Neutrality Fund (LND) en het geselecteerde project Urapi Sustainable Land Use.

Deze eerste investering maakte IDH bekend bij monde van Gautier Queru, directeur van LND. “Het LDN-fonds is bedoeld om particulier kapitaal te mobiliseren ter ondersteuning van landherstel en de overgang naar duurzaam landgebruik. Het voorziet de gebruikers van land van een lange termijnfinanciering die nodig is om een dergelijke transitie te realiseren. Daarnaast is het ook van essentieel belang technische bijstand te verlenen om de robuustheid van projecten te verbeteren en de ecologische en sociale effecten te maximaliseren. Daarom is de LDN-technische ondersteuningsfaciliteit, die door IDH wordt beheerd, een essentieel onderdeel van de hele set-up."

De beleggers van het fonds zijn onder meer publieke investeerders zoals de Europese Investeringsbank, het Franse ministerie van Ontwikkeling (Agence Française de Développement, of ADF) en de Luxemburgse overheid, evenals particuliere beleggers zoals Fondaction, de eerste Noord-Amerikaanse belegger van het Fonds, Fondation de France, BNP Paribas Cardif, Garance en Natixis Investment Managers.

Meer over dit investeringfonds LND van IDH

 

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier