Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
10 januari 2012

Elke IKEA helpt een natuurgebied

 

IKEA heeft een mooie vorm gevonden om klanten en medewerkers te koppelen aan natuurgebieden. Elke van de 12 IKEA-vestigingen in Nederland koos een terrein van Natuurmonumenten uit en zamelde met Kersbomenverkoop een totaalbedrag van 60.000 euro in.

De 60.000 euro is het totale bedrag dat IKEA in het kader van de ‘Kerstboom voor één piek!’-actie aan Natuurmonumenten overhandigt. Natuurmonumenten besteedt het bedrag aan het onderhoud en herstel van verschillende natuurgebieden.

Namens elke IKEA vestiging brengen storemanagers deze week een bezoek aan natuurgebieden in heel Nederland om een cheque met de lokale opbrengst te overhandigen en meteen een handje mee te helpen aan het natuurproject.

In december 2011 organiseerde IKEA de actie ‘Kerstboom voor één piek!’. Klanten kregen bij aankoop van een Nordmann kerstboom van 20 euro een IKEA cadeaupas ter waarde van 19 euro. Zo hadden zij een kerstboom voor één piek! De kerstbomen vlogen in razend tempo de winkels uit. De totale opbrengst wordt verdeeld over verschillende projecten van Natuurmonumenten. Per vestiging ging het om bedragen van 4000 euro of meer.

Natuurmonumenten is een vereniging van meer dan 750.000 leden met één gezamenlijk doel: zorgen voor natuur in Nederland. Natuurmonumenten verwerft en beheert als sinds 1905 natuurgebieden. Dit zijn er inmiddels 355 met een gezamenlijke oppervlakte van ruim 100.000 hectare. Natuurmonumenten komt op voor natuur in Nederland. Met hart en ziel en al meer dan honderd jaar. Dat is en blijft hard nodig. Voor een leefbare toekomst van mens en natuur.

IKEA is in 1943 door Ingvar Kamprad als eenmanszaak in Zweden opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een wereldonderneming. Op dit moment zijn er 328 IKEA woonwarenhuizen in 39 landen. IKEA biedt functionele en mooi ontworpen meubels en woonaccessoires tegen lage prijzen, zodat de meeste mensen ze kunnen betalen. IKEA maakt in de dagelijkse bedrijfsvoering gebruik van milieuvriendelijke mogelijkheden en ondersteunt op structurele basis initiatieven die goed zijn voor bijvoorbeeld kinderen en het milieu. In Nederland heeft IKEA 12 vestigingen: in Amersfoort, Amsterdam, Barendrecht, Breda, Delft, Duiven, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Heerlen, Hengelo en Utrecht.