Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Ikea i-did
Ikea i-did
27 oktober 2019

Gerecycled vilt i-did permanent in Ikea

De sociale onderneming i-did maakte al eerder tijdelijke producten voor IKEA van gerecycled vilt. Vanaf deze (Dutch Design) week zullen er altijd kussens, tassen en opbergdozen van deze sociale onderneming in IKEA’s te koop zijn, waarmee mensen die al heel lang aan de kant staan werk kan worden aangeboden.

De nieuwe lijn van IKEA heet TILLVERKA.  Het is een wereldprimeur. Geen enkele andere vestiging van IKEA verkoopt lokaal textielafval dat lokaal is geproduceerd door een sociale onderneming.

"We geven in eerste instantie onze eigen textielrestanten een tweede leven. In de nabije toekomst gaan we ook kijken of we textiel van onze klanten kunnen terugnemen om het te recyclen naar viltproducten", licht Alberic Pater toe, Country Business Development Manager IKEA Nederland.”Deze samenwerking helpt ons om invulling te geven aan de transitie naar een circulair business model, waar we als IKEA naar streven."

Ikea heeft meer gerecyclde producten in de collectie, zoals een zwarte deurmat, gemaakt van ingezameld en gesorteerd plastic.

Hier foto's van de andere producten uit deze recycling collectie van Ikea en i-did