Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
12 september 2021

Geen bitumen meer in tegels Interface

Vloerfabrikant Interface heeft nu alle tapijttegelproducten die in Europa zijn geproduceerd standaard voorzien van een tapijtrug van biocomposiet. Om dit te bereiken is de Europese fabriekslocatie in Scherpenzeel omgebouwd om een verlaging van de CO2-voetafdruk met 33 procent te realiseren. Het nieuwe materiaal CQuest Bio backing is netto CO2-negatief. Deze volledige overstap is een belangrijke mijlpaal in de Climate Take Back-missie van het bedrijf om tegen 2040 een CO2-negatieve onderneming te zijn. In deze doelstelling wordt CO2 gebruikt als grondstof voor nieuwe producten.

Met deze stap wordt het gebruik van petrochemisch materiaal voor de tapijttegelproductie in Scherpenzeel nog verder gereduceerd. Hierdoor wordt de CO2-voetafdruk van de tapijttegels met de nieuwe biocomposiet backing gemiddeld met 33 procent verlaagd. In de context van de circulaire economie verhoogt de nieuwe backing het percentage biobased en gerecycled content van de gehele tapijttegelcollectie naar gemiddeld 88 procent. Via het terugnameprogramma ReEntry® wordt hergebruik van tapijttegels als product in de Benelux gefaciliteerd, daarnaast zijn de tapijttegels met de biocomposiet backing recyclebaar. De tapijttegels met de nieuwe backing dragen bij aan de CO2- en circulaire doelen van organisaties. De kwaliteit van de tapijttegels is uiteraard hetzelfde als voorheen, stelt Interface.

Nigel Stansfield, President Europe, Africa, Asia and Australia (EAAA) bij Interface: “Door bij onze tapijttegelproductie in Europa volledig over te stappen naar CQuestBio™ backings, hebben we de grootste stap gezet als het gaat om het optimaliseren van onze machines, productieprocessen en leveranciersketen sinds we zijn begonnen met het produceren van tapijttegels in de jaren '50. Hiermee zetten we het verkleinen van de CO2-voetafdruk van onze producten voort en is dit een enorme stap in onze reis om tegen 2040 een CO2-negatieve onderneming te zijn.”

Kijk op de website van Interface voor meer informatie over de CO2-negatieve producten