Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Jan Bom
Jan Bom
03 oktober 2014

P+ in Duurzame 100 Trouw

De eerste 5 jaar stond hoofdredacteur Jan Bom van P+ niet in de Duurzame 100 van Trouw. Hij was zelf jurylid. Dit jaar nam een nieuwe jury hem wel op in de lijst.

Bom kwam binnen op nummer 94, zo meldde Trouw deze week, in een voorpublicatie van de ranglijst van de nummers 76 tot en met 100. In deze groep zit onder meer ook oud-minister Jacqueline Cramer, Jeroen de Haas van Eneco, Peter Blom van Tridos Bank, Louise Fresco van Wageningen University en Femke Groothuis die zo succesvol de strijd aanvoerde voor lagere loonkosten, maar nu de politiek nog moet overtuigen dat de grondstoffenprijzen dan wel omhoog moeten.

Trouw schrijft over ons het volgende: "Journalist Jan Bom begon al in 2002 met P+ People Planet Profit, het tweemaandelijkse tijdschrift over de praktijk van maatschappelijk verantwoord ondernemen in Nederland. Inmiddels 20.000 lezers. De hoofdredacteur zoekt vooral naar geslaagde initiatieven op duurzaamheidsgebied. Volgens Bom is een duidelijke toekomststrategie nodig op basis waarvan de samenleving verder kan. Tegelijk wil hij aandacht besteden aan elke kleine bijdrage van elke Nederlander, 'want elke grote golf bestaat uit heel veel kleine druppels water.' Bom was tot en met 2013, sinds de eerste editie, jurylid van de Duurzame 100 van Trouw. Hij was nauw betrokken bij de eerste plannenmakerij en de eerste opzet van de ranglijst."

Zijn we trots? Toch wel. Ook al opereert Jan Bom liever achter het podium, dan er boven op, het is toch bijzonder naast zulke beroemde oud-ministers van Milieu te staan.

De volledige lijst wordt volgende week bekend gemaakt. Het wordt spannend wie de nieuwe nummer 1 is, want Marjan Minnesma die door de Top 100 de bijnaam 'Duurzaamheidskoningin' kreeg, zit nu zelf in de jury voor en doet dus niet meer mee.

Trouw over Jan Bom van P+ People Planet Profit

De nummers 76 tot en met 100 in de Duurzame 100 van 2014