Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
KRNWTR Karaffenset
KRNWTR Karaffenset
13 december 2014

Karaffenset in Boliviaanse krant verpakt

Wie de zeer exclusieve karaffenset van KRNWTR uitpakt, waant zich meteen hoog in de Andes in Bolivia. De kunstzinnig set is ingepakt in de plaatselijke krant.

Het glas van de karaffenset is gerecycled, gemaakt voor KRNWTR door het bedrijf Crisil. De Bolivianen maakten tienduizenden sets voor de Nederlandse markt. De Nederlandse stichting wil er het gebruik van gewoon leidingwater mee stimuleren en dat van gebotteld bronwater afremmen.

De fabriek van Crisil staat in een ruig gebied, zowel sociaal als landschappelijk. De omgeving is er politiek onrustig, bij stakingen worden de wegen vaak geblokkeerd. Toch gaat de fabriek door, met de productie van kunstvoorwerpen van ingezameld glas. Het oude familiebedrijf gaat goed met de medewerkers om en betaald beter dan de meeste andere bedrijven. De werkers hebben ook een vast contract, wat niet gebruikelijk is. Ze krijgen twee keer per dag een maaltijd en ook wordt bijscholing gegeven. Om die reden kreeg Crisil een Fair Trade-label.

De Bolivianen gebruikten een ontwerp van de Nederlandse designer Carla Peters.

De karaffenset is apart te bestellen, maar kan ook in een oplage besteld worden, als relatiegeschenk. Of bedrijfsmatig, voor in het bedrijfsrestaurant, of voor in de vergaderruimtes. De set zit uiteraard in een stevig karton, voordat de Bolivinaanse krant tevoorschijn komt.

Een enkele KRNWTR-set kost bij GoodtoGive nu 29 euro, in plaats van 39,50 euro. Van de opbrengst gaat 5 procent naar de Plastic Soup Foundation.

Bestellen bij GoodtoGive

 

Downloads

Meer info download je hier:

Tariefkaart_2015.pdf (694 kb)
Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier