Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Kamer van Cooperatie
Kamer van Cooperatie
27 oktober 2012

Kamer van Coöperatie naast Kamer van Koophandel

Er is nu een plek waar iedereen terecht kan met vragen over het oprichten van een coöperatie. De Kamer van Koophandel heeft er een collegaatje bij: de Kamer van Coöperatie.

Op 25 oktober vond de Dag van de Coöperatie plaats in Utrecht. Een dag voor ondernemers die een coöperatie overwegen en bestaande coöperaties om kennis en inspiratie uit te wisselen. Daarnaast werd de Kamer van Coöperatie gelanceerd door bestuurslid Piet van Schijndel van Rabobank Nederland en bestuursvoorzitter Martin van Rijn van PGGM.

De Kamer van Coöperatie is een platform voor iedereen die overweegt een coöperatie op te zetten. Het idee voor de Kamer komt van vijf partners - PGGM, Achmea , Rabobank, ZLTO en TriasNimbas -, die steeds vaker vragen krijgen van burgers en ondernemers over het oprichten van een coöperatie.

“Daar komt best veel bij kijken en dat schrikt nog wel eens af”, weet Elise van Driel van Rabobank Nederland. Lokale vestigingen van de Rabobank merkten dit op en ook PGGM liep er in de zorg tegenaan. “De Rabobank wil klanten die coöperatief willen ondernemen optimaal adviseren, omdat we als coöperatie geloven in deze ondernemingsvorm en ons ook verantwoordelijk voelen voor de toekomst van de coöperatie.”

Het platform is bedoeld als aanvulling op de Kamer van Koophandel en wil antwoorden geven op de vele vragen die er over coöperaties zijn. De vijf oprichters streven er naar om zo de coöperatieve ondernemingsvorm in Nederland te bevorderen en hun eigen coöperaties te versterken als lerende organisatie. 

De Kamer van Coöperatie bestaat uit een website, die voor iedereen toegankelijk is. Naast de algemene informatie  over de oprichting van een coöperatie, staan er voorbeelden van best practises, aankondigingen voor workshops en links naar adviseurs op.   

Website Kamer van Coöperatie

 

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier