Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
04 december 2011

Kinderen te voet de wereld rond

Wethouder Anna de Groot van Wormerland ontving donderdag 1 december Elise Volgers en Yin van Braam van basisschool Weremere op het gemeentehuis. Zij waren, op uitnodiging van de provincie Noord-Holland, aanwezig op de Kinderklimaattop in Den Haag op 28 november.

Begin september werden op de basisscholen Groene Voetstappen verzameld. De Groene Voetstappen Aktie eindige op 28 november, de eerste dag van de VN-klimaattop. Die dag nam staatssecretaris Atsma alle verzamelde 454.509 voetstappen in ontvangst die door 64.000 scholieren in Nederland zijn verzameld. Genoeg voetstappen om 11,2x de wereld rond te kunnen lopen. Op de klimaattop namen Elise en Yin deel aan workshops over klimaatverandering, duurzaamheid en energiebesparing.

Veertig basisschoolleerlingen uit heel Nederland waren op de Kinderklimaattop in Den Haag aanwezig. Zij bogen zich over oplossingen voor het klimaatprobleem en kwamen met praktische ideeën voor het verminderen van broeikasgassen en het sparen van de natuur. Alle ideeën werden gepresenteerd aan de klimaatgezant, de heer Hugo von Meijenfeldt, vertegenwoordiger van de Nederlandse regering op de VN klimaattop. De Gouden Tip voor 2011 volgens de jury: "Leren in, met en van de natuur".

Groene Voetstappen en de Kinderklimaattop worden georganiseerd door de Vereniging Klimaatverbond Nederland, Milieudiensten en Natuur- en Milieu- Educatiecentra. Gastheer voor deze vierde Kinderklimaattop was het ministerie Infrastructuur en Milieu. Ralien Bekkers (NJR, Nationale Jeugdraad) verzorgde het contact met de VN-jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling in Durban, Gabe van Wijk en Lisette Meddens. Zij zijn te volgen via Twitter @gabevanwijk @lisetmeddens en via Facebook.