Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Sexy slipje Musa intimates
Sexy slipje Musa intimates
28 april 2022

MUSA intimates: De meest intieme banaan

Sexy slipjes gemaakt van een bananenplant, die maar eenmaal vrucht geeft. Dat is circulaire fashion volgens Musa intimates

‘Musa’ is de wetenschappelijke naam voor de banaan, legt onderneemster Loes Pennings uit in deze aflevering van het nieuwe circular fashion Lookbook van P+. 

Pennings: “Van deze plant maken wij slipjes, maar ik zeg liever undies. Dat klinkt leuker. Mensen denken bij een banaan meteen dat het heel glibberig is, maar we gebruiken de stam van de plant, niet de bananenschil. Bijna niemand weet ook dat een bananenplant maar één keer vrucht draagt. Die stam wordt daarna weggegooid, wat heel erg zonde is, want het zijn fantastische vezels. In een mix van 60 procent bananenvezel en 40 procent organische katoen kun je er heel fijne stof van maken. Dat is zeker voor iets intiems als ondergoed heel belangrijk. Daarom heten we Musa intimates.” 


"Staat ook goed bij een vrouw met pigmentvlekken"

Pennings studeerde in 2019 af aan de HKU in Utrecht op ontwerpen, fashiondesign. “Musa intimates is als een studieproject begonnen, met medestudenten. Nog steeds werken er deels studenten bij ons. Het bedrijf staat sinds 2019 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. We zijn nu bezig met de volgende collectie, waarin we veel van onze ervaringen met de eerst batch willen verwerken. We organiseren bijvoorbeeld Musa Talks waarin we sprekers uitnodigen over thema’s als mental health. We vinden het belangrijk om undies te maken die iedereen goed staan, voor zoveel mogelijk verschillende lichaamsfiguren, jong of oud. Van XS tot XXL. Of dat een slipje ook goed staat bij een vrouw met pigmentvlekken. Ik vind dat juist heel mooi, om dat op de website te laten zien.” 


"De banananstof komt uit India"

Musa intimates is een van de 5 winnaars van de Textielcall 2022 van stichting DOEN. Pennings krijgt daardoor de beschikking over een bedrag van 50 duizend euro om de start-up uit te bouwen. “Na de eerste batch van 100 undies willen we gaan uitbreiden. Het geld van willen we inzetten om verschillende kwaliteiten textiel verder te ontwikkelen. We willen ons verhaal beter aan de man gaan brengen, om zoveel mogelijk mensen deel te maken van ons verhaal. Ons productie-atelier zit in Den Haag, we borduren en verven ook in Nederland. Alleen de bananenstof komt uit India. Het is allemaal echt handwerk. Dat wordt wel eens onderschat, dat het allemaal ambachtelijk is. Het is altijd onze visie geweest om de waarde van kleding weer omhoog te halen. Ik weet nog dat ik een keer ben gevraagd door een vrouw die twintig jaar getrouwd was. Wil je van mijn trouwjurk een leuk feestjurkje maken? Hoe leuk was dat. Voor haar, voor mij, voor iedereen. Dat gevoel willen we ook met Musa intimates bereiken.”
 

Downloads

Meer info download je hier:

Musa intimates Lookbook (681 kb)