Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
MVO Nederland Award
MVO Nederland Award
11 oktober 2014

Stem op het mooiste MVO bedrijf

Iedereen kan nu stemmen op de 9 meest toonaangevende MVO-bedrijven van de afgelopen 10 jaar. Volgens een door MVO Nederland ingestelde jury  zijn dat ECOstyle, Interface, DSM, Van Houtum, Unilever, De Vegetarische Slager, Alliander, Triodos Bank en Gulpener.

Wie wordt de winnaar?

Nu alle kandidaten bekend zijn, heeft het publiek een maand de tijd om via de website van MVO Nederland zijn stem uit te brengen op een van de genomineerden. Marqt heeft zich als kandidaat teruggetrokken.

Juryvoorzitter Jan Peter Balkenende: “Het zal niet gemakkelijk zijn een keuze te maken. Stuk voor stuk zijn het topbedrijven op MVO-gebied, die bovendien lastig met elkaar te vergelijken zijn. Stemmers zullen bijvoorbeeld moeten afwegen of ze de voorkeur geven aan een bedrijf dat vanuit een duurzaamheidsgedachte is opgericht, of juist aan een ‘regulier’ bedrijf dat een omslag naar duurzaamheid heeft gemaakt.”

Uit de 39 suggesties die het publiek aandroeg voor de wildcard koos de jury uiteindelijk voor ECOstyle. De jury is onder de indruk van de integrale manier waarop ECOstyle duurzaamheid heeft vormgegeven in de bedrijfsvoering. Net zoals de overige genomineerden heeft ECOstyle echt een doorbraak gerealiseerd in zijn sector: het bedrijf is erin geslaagd om in een markt van chemische bestrijdingsmiddelen een succesvol natuurlijk alternatief te introduceren. De producten zijn ecologisch, niet schadelijk voor bodem, plant en dier en zowel geschikt voor particulieren, boeren als tuinders.

Tot 10 november kan het publiek stemmen. Uit de top 3 die dan ontstaan is, kiest de jury de uiteindelijke winnaar van de MVO Nederland Award.

Op 1 december maakt zij tijdens een diner met alle genomineerden de winnaar bekend. Deze ontvangt een kunstwerk van de Utrechtse beeldend kunstenaar Frans Boon, volledig gemaakt van gebruikte materialen. Vervolgens schuift de winnaar, samen met juryvoorzitter Balkenende, live aan in de uitzending van RTL Late Night.

De MVO Nederland Award is in het leven geroepen vanwege het tienjarig bestaan van MVO Nederland in 2014. De MVO Nederland Award is een onderscheiding voor het bedrijf dat in de afgelopen tien jaar het meest toonaangevend is geweest op het gebied van MVO. Een jury van negen duurzaamheidsexperts bepaalt samen met het publiek wie de prijs wint. P+ People Planet Profit maakt ook deel uit van de jury.

Op de website van MVO Nederland staan mooie portretten van de geselecteerde ondernemingen.

Stem hier om het mooiste MVO bedrijf