Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Michel Schuurman
Michel Schuurman
18 september 2022

MVO Nederland-Michel Schuurman naar Treevive

Directeur lobby Michel Schuurman heeft MVO Nederland verlaten om Treevive te versterken. Dit gloednieuwe bedrijf handelt in tropische boslandschappen om CO2 te compenseren.

Doel van Treevive is tegen 2030 twee miljoen hectare tropische boslandschappen die 30 MT CO2 vasthouden te behouden, te herstellen en duurzaam te beheren. Het nieuwe bedrijf is begin september gestart.

Ondanks het enorme potentieel van bossen om de klimaatverandering tegen te gaan en het verlies aan biodiversiteit een halt toe te roepen, zijn boslandschappen nog steeds ondergefinancierd, stelt Treevice. Tegelijkertijd is er een toenemend aantal bedrijven en investeerders die ambitieuze klimaat- en biodiversiteitsverplichtingen hebben. 

Trekker van Treevice is ook Liesbeth Gort, voormalig CEO van FSC Nederland. Treevive wordt mogelijk gemaakt door Form International en bouwt daarmee voort op 30 jaar expertise in investeringen en ontwikkeling van (agri)boslandschapsprojecten in tropische gebieden in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. Form International heeft ervaring in de ontwikkeling en certificering van koolstofprojecten in de bossen en levert wereldwijd een breed scala aan bosbouwgerelateerde diensten. 

Michel Schuurman motiveert zijn overstap met: “Ondernemersbloed blijft toch gaan waar het heen wil. Ik wil mij echt inzetten voor herstel en behoud van natuur. Een forest carbon accelerator die de kloof dicht tussen eigenaren van tropisch bos aan de ene kant, en investeerders (voor de voorinvestering om een bos te herstellen en certificeren) en bedrijven die integere carbon credits willen kopen aan de andere kant. Kort gezegd; wij ontwikkelen tropische bosprojecten met additionele voordelen (biodiversiteit, banen en extra inkomsten voor de lokale gemeenschappen) - die zo hard nodig zijn om de broeikasgassen te absorberen.”
Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier