Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Annette van Waning
Annette van Waning
18 april 2013

Wie volgt Annette op als MVO-manager van het jaar?

Op 21 november geeft Annette van Waning van Vebego het estafettestokje door. Wie wordt haar opvolger als MVO Manager van het jaar? Wie acht zichzelf geschikt? De inschrijving van kandidaten is nu begonnen.

Voor P+ was de verkiezing van vorig jaar aanleiding om Annette van Waning op de cover te zetten. Haar bijzondere verdienste is vooral op het sociale vlak te vinden, wat nogal eens ondersneeuwt door alle aandacht voor klimaat en milieu. Van Waning weet bij haar schoonmaakconcern zelfs op het niveau van de schoonmakers draagvlak voor duurzaamheid te creëren. Uiteraard is er ook aandacht voor milieuvriendelijke schoonmaakproducten. We gaven haar vier pagina's om haar verhaal te vertellen.

De verkiezing is opgezet door internationaal advies-, ingenieurs- en projectmanagementbureau Royal HaskoningDHV, ondernemersorganisatie VNO-NCW en fabrikant van modulaire vloerbedekking Interface. De opvolger van Van Waning wordt bekendgemaakt tijdens het 14de Nationaal Sustainability Congres.

Deelname is voorbehouden aan functionarissen die eindverantwoordelijk zijn voor MVO of duurzaamheid in de volle breedte en daarover rapporteren aan de directie. Denk aan mensen met bijvoorbeeld de functie van MVO-manager, manager sustainability, CSR-manager of manager duurzaamheid. Ook mensen die MVO combineren met andere vakgebieden komen in aanmerking, bijvoorbeeld een manager corporate communicatie of een manager KAM/HSE.

Iedereen die denkt in aanmerking te komen voor de titel kan zich tot 1 juli  aanmelden op de website MVO Manager van het Jaar. Uit de aanmeldingen nomineert de jury drie kandidaten. De jury bestaat uit:
+ Frits de Groot, teammanager Milieu, Energie, Ruimtelijke Ordening, Transport en Infrastructuur bij VNO-NCW;
+ Ton van Keken, COO bij Interface  Europe BV;
+ Willem Lageweg, directeur MVO-Nederland;
+ Folkert van der Molen, marktmanager milieu en duurzaamheid bij Royal HaskoningDHV;
+ André Nijhof, associate professor European Institute for Business Ethics bij Nyenrode University;
+ Verda Dalm, directeur Milieu Centraal en voorzitter Netwerk van Milieu Professionals VVM

Niet alleen de jury beslist, dus. Het is vooral een publieksstemming. Annette van Waning wist vorig jaar heel wat leden van de LinkedIn-groep MVO-professionals voor zich te winnen. Ook ditmaal kunnen deze vanaf oktober stemmen op de kandidaten. Hun stem weegt voor 60 procent mee in het eindoordeel.
Op het Nationaal Sustainability Congres, het grootste jaarlijkse congres op het gebied van MVO en duurzaamheid, stemmen ook de bezoekers tenslotte op hun favoriete kandidaat. Deze stem weegt voor 40 procent mee.

Duurzaam Landgoed Zonheuvel in Doorn biedt de winnaar een prachtig arrangement aan voor twee personen.

Hier aanmelden