Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Quirijn Bolle Marqt
Quirijn Bolle Marqt
01 mei 2014

Marqt genomineerd voor MVO Nederland Award

Duurzame supermarktketen Marqt is genomineerd voor de MVO Nederland Award. Deze Award beloont het bedrijf dat in de afgelopen tien jaar het meest toonaangevend is geweest op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

P+ maakt deel uit van de jury. Bolle stond in maart 2009 op de cover van P+, kort nadat hij was gestart met Marqt. 

Juryvoorzitter Jan Peter Balkenende: “De jury nomineert Marqt vanwege de vernieuwende wijze waarop zij met haar toeleveranciers samenwerkt en hierover communiceert met consumenten. Marqt verbindt consumenten en producenten en verhoogt tegelijkertijd de bewustwording rondom de oorsprong van ons eten.”

Volgens Balkenende was niet alleen het duurzame assortiment van Marqt baanbrekend. “De innovatieve communicatie hierover was destijds zeer vernieuwend. Veel duurzame merken krijgen via Marqt een podium. De producten zijn er duurder, maar Marqt legt op een positieve manier uit welk type maatschappelijke kosten bij de prijs zijn inbegrepen. Met hun aanpak hebben zij vele andere ondernemers geïnspireerd.”

Marqt-oprichter Quirijn Bolle is blij met de nominatie. “Het is voor ons een bijzondere erkenning om genomineerd te zijn voor de MVO Nederland Award. Juist omdat het een eenmalige prijs is voor een prestatie in de afgelopen tien jaar door een organisatie die dat niet doet ter meerdere glorie van zichzelf, maar voor een duurzamere samenleving.”

Marqt is als eerste van tien genomineerden bekendgemaakt. Vanaf vandaag onthult MVO Nederland elke twee weken een genomineerde. De jury van de MVO Nederland Award geeft ook een wildcard weg. Wie de jury daarvoor wil tippen kan een bedrijf aandragen op de website van MVO Nederland. De MVO Nederland Award wordt in het najaar uitgereikt.

Lees hier het volledige jurycommentaar en de reactie van Marqt-oprichter Quirijn Bolle